Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Renault Mégane RS 275 Trophy

Geschreven door Olivier Duquesne op 14-05-2014

Renault Sport heeft een nieuwe variant onthuld van de Mégane RS. Deze “275 Trophy” krijgt 10 pk extra, staat op het Cup-chassis en krijgt Öhlins-schokdempers en een Akrapovic-uitlaat.

De Renault Mégane RS 275 Trophy is een beperkte reeks waarvan de tweeliter 10 pk extra levert. Hij piekt dus bij 275 pk en 360 Nm. Maar er is niet alleen aan de motor gesleuteld. Zo krijgt de 275 Trophy het Cup-chassis, maar dan met regelbare Öhlins Road&Track-schokdempers. Het uitlaatsysteem komt van Akrapovic, dat actief is in de wereld van de auto- en motorsport. De Russen geven de driedeurs een titanium uitlaat met een mond in koolstofvezel, die de motor rauwer zou moeten laten klinken. Ook Michelin maakt deel uit van het project en ontwikkelde specifieke Pilots Sport Cup 2.

Om zich uiterlijk van de 'gewone' Mégane RS te onderscheiden, is de naam van de versie op de platinumgrijze F1-dwarslat aangebracht. Op de flanken is een striping gekleefd en de deuren zijn onderaan met een dambordpatroon gesierd. De 275 Trophy staat verder op nieuwe negentienduimvelgen met de naam “Speedline Turini” die zijn afgeleid van de Méganes uit de racerij. In het interieur hebben de mensen van Renault Sport kuipstoeltjes gemonteerd in leer en alcantara met Renault Sport-hoofdsteunen. Het geheel is afgewerkt met rode stiknaden. Hij onderscheidt zich verder met andere details, zoals een versnellingspook van Zamac. Het serienummer is aangebracht op de onderkant van de zijschorten. Vanaf juni komt de Mégane RS 275 Trophy op de markt in 20 landen.

Web Editor - Specialist Advice

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten