Zoeken

Skoda Octavia


Nieuw

De derde generatie van de Skoda Octavia is onthuld. De berline krijgt de stijlkenmerken van de rest van het gamma. Hij blijft erg ruim en is beschikbaar met een spaardiesel die slechts 89 g CO2/km uitstoot.

11-12-2012

Ook over dit onderwerp

Prijzen & opties

Prijzen Skoda Octavia
Kenmerken Skoda Octavia

Reviews & tests

Advies van de gebruikers Skoda Octavia (217)

Aanbod & merk

Zoekertjes tweedehands Skoda Octavia (33)
Alles over Skoda Octavia
Alles over Skoda

De nieuwe Skoda Octavia heeft een gezicht dat sterk lijkt op dat van Skoda's vorige nieuwe model, de Rapid. Hij gebruikt met andere woorden de nieuwe designtaal van het merk, met een generfde motorkap, een herwerkt radiatorrooster en een opgefrist merklogo. De Octavia is meer dan 4,60 meter lang, wat 90 millimeter meer is dan voordien. Ook zijn wielbasis groeit met 108 millimeter en hij wordt 45 millimeter breder. Dat komt uiteraard de binnenruimte ten goede, met meer plaats in alle richtingen. Hij blijft dus een erg ruime gezinswagen.

Onder de motorkap biedt Skoda een gamma van vier benzine- en vier dieselmotoren aan. Het pallet gaat van de 1.6 TDI met 110 pk (Greenline) waarvoor een uitstoot van slechts 89 g/km wordt beloofd tot de 1.8 TSI met 180 pk. De overbrenging verloopt uiteraard manueel of via een DSG met dubbele koppeling. Skoda werkt verder aan een vierwielaangedreven versie en een sportieve RS-afgeleide, maar belooft voor alle varianten een opvallend laag verbruik. Temeer omdat de Octavia met deze generatiewissel liefst 102 kilo is afgeslankt.

De inzittenden worden beschermd door een batterij van negen airbags en de bestuurder kan rekenen op nieuwe rijhulpsystemen, waaronder een noodremhulp, een spoorassistent, een inslaapdetector, een actieve snelheidsregelaar, automatische grootlichten, een herkenning van de verkeersborden of een systeem dat je uit verschillende rijmodi laat kiezen. De nieuwe Octavia komt op de markt in april 2013, de breakversie Combi volgt een maand later.


Deel deze pagina met uw vrienden


Commentaren
 
Onze goede adressen

Tag Cloud

moscou fabriek e-tron teewave ender mercedes cls 63 amg shooting break sony gt500 gt 86 space star lucht marathon i-oniq 535i gtc terra fangio 7-reeks chevrolet en-v 650i

Gratis auto zoekertje

Verkoopt u uw auto? Plaats gratis een zoekertje op AutoGids
Auto verkopen


Nieuwe abonnementsacties!

Babyliss For Men Nikko Kit TOP GEAR Casquette Sparco 6 mois Panama


www.autogids.be
  • Onderdeel Produpress-groep
  • Uitgever sinds 1950
Produpress-groep : Afdeling Auto : Afdeling Immo : Reclameregie :