Zoeken

SRT Viper TA


Nieuw

De SRT Viper TA (Time Attack) heeft een aangepast onderstel om circuits te kunnen verslinden. En om daar te geraken, is deze beperkte reeks ook gehomologeerd voor straatgebruik.

21-03-2013

Ook over dit onderwerp

Prijzen & opties

Prijzen Dodge Viper
Kenmerken Dodge Viper

Reviews & tests

Advies van de gebruikers Dodge Viper (1)

Aanbod & merk

Zoekertjes tweedehands Dodge Viper (1)
Alles over Dodge Viper
Alles over Dodge

Het gamma van de nieuwe SRT Viper wordt aangevuld met een tot 33 exemplaren beperkte reeks. De SRT Viper TA (Time Attack) is enkel verkrijgbaar in het oranje, de enige kleur in de catalogus. Hij is ideaal uitgerust voor het gebruik waar hij voor is bedoeld, namelijk het racen tegen de tijd op circuit. Hoewel hij straatlegaal is, is deze Amerikaanse sportwagen op zijn Pirelli P-Zero Corsa-banden vooral geschikt voor circuitgebruik.

De SRT Viper TA staat op Bilstein-schokdempers van het type Damptronic met twee werkingsmodi. De ingenieurs hebben ook gewerkt aan de ophangingsveren en aan de stabilisatorstangen. Het schutbord is niet langer in aluminium gemaakt, maar wel in koolstofvezel. Dat beperkt het gewicht en is stijver. Deze beperkte reeks doet verder ook een beroep op koolstofvezel voor de stroomlijnelementen, zoals de enorme kofferspoiler.

Het geheel wordt aangedreven door een geheel aluminium atmosferische 8.4-V10 met 649 pk en 810 Nm. Om het hoofd boven water te kunnen houden na meerdere rondjes op circuit, werden andere remmen ontwikkeld in samenwerking met Brembo. Die kennen een betere warmteafvoer bij intensief gebruik. In het interieur heeft SRT niets aan de cockpit veranderd, behalve dan dat het mogelijk is om als optie de veiligheidsgordels te vervangen door een drie- of zespuntsharnas.


Deel deze pagina met uw vrienden


Commentaren
 
Onze goede adressen

Tag Cloud

cross country unlimited f1 mclaren x-1 s-klasse volkswagen jetta alfa romeo giulia alcadis porsche cayenne turbo s fernandes clarkson balans defender daewoo boutsen 4matic toyota hilux tint remlicht boete

Gratis auto zoekertje

Verkoopt u uw auto? Plaats gratis een zoekertje op AutoGids
Auto verkopen


Nieuwe abonnementsacties!

Babyliss For Men Nikko Kit TOP GEAR Casquette Sparco 6 mois karting


Alle gedetailleerde tests!


www.autogids.be
  • Onderdeel Produpress-groep
  • Uitgever sinds 1950
Produpress-groep : Afdeling Auto : Afdeling Immo : Reclameregie :