Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / SRT Viper TA

Geschreven door Olivier Duquesne op 21-03-2013

De SRT Viper TA (Time Attack) heeft een aangepast onderstel om circuits te kunnen verslinden. En om daar te geraken, is deze beperkte reeks ook gehomologeerd voor straatgebruik.

Het gamma van de nieuwe SRT Viper wordt aangevuld met een tot 33 exemplaren beperkte reeks. De SRT Viper TA (Time Attack) is enkel verkrijgbaar in het oranje, de enige kleur in de catalogus. Hij is ideaal uitgerust voor het gebruik waar hij voor is bedoeld, namelijk het racen tegen de tijd op circuit. Hoewel hij straatlegaal is, is deze Amerikaanse sportwagen op zijn Pirelli P-Zero Corsa-banden vooral geschikt voor circuitgebruik.

De SRT Viper TA staat op Bilstein-schokdempers van het type Damptronic met twee werkingsmodi. De ingenieurs hebben ook gewerkt aan de ophangingsveren en aan de stabilisatorstangen. Het schutbord is niet langer in aluminium gemaakt, maar wel in koolstofvezel. Dat beperkt het gewicht en is stijver. Deze beperkte reeks doet verder ook een beroep op koolstofvezel voor de stroomlijnelementen, zoals de enorme kofferspoiler.

Het geheel wordt aangedreven door een geheel aluminium atmosferische 8.4-V10 met 649 pk en 810 Nm. Om het hoofd boven water te kunnen houden na meerdere rondjes op circuit, werden andere remmen ontwikkeld in samenwerking met Brembo. Die kennen een betere warmteafvoer bij intensief gebruik. In het interieur heeft SRT niets aan de cockpit veranderd, behalve dan dat het mogelijk is om als optie de veiligheidsgordels te vervangen door een drie- of zespuntsharnas.

Web Editor - Specialist Advice

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten