Zoeken

Volkswagen e-Up


Nieuw

Volkswagen breidt het Up-gamma uit met de volledig elektrische e-Up. De vierzitter met 82 pk kan tussen twee laadbeurten tot 150 kilometer afleggen.

14-03-2013

Ook over dit onderwerp

Prijzen & opties

Prijzen Volkswagen Up
Kenmerken Volkswagen Up

Reviews & tests

Advies van de gebruikers Volkswagen Up (0)
» Geef uw mening

Aanbod & merk

Zoekertjes tweedehands Volkswagen Up (1)
Alles over Volkswagen Up
Alles over Volkswagen

Lang voor zijn publieksdebuut op het salon van Frankfurt (september), onthulde Volkswagen aan investeerders en pers al zijn e-Up, de eerste elektrische Volkswagen die daadwerkelijk te koop wordt - na de CitySTROMer op basis van een Golf III. De ingenieurs uit Wolfsburg hebben in de Up een elektromotor geplaatst met een constant vermogen van 40 kW (55 pk) en een piekvermogen van 60 kW (82 pk). Het koppel komt uit op 210 Nm.

De lithium-ionbatterij heeft een capaciteit van 18,7 kWh. Daarmee zou de e-Up gemiddeld 150 kilometer ver geraken. Volkswagen wil enkel de snellaadtijd vrijgeven: 30 minuten om tot 80 procent te komen. We schatten dat de auto zo'n 7 uur aan een klassieke stekker zal moeten hangen om zijn accu vol te laden. Als optie is een systeem verkrijgbaar waarmee de vierzitter aan zowat alle soorten stekkers kan worden opgeladen: laadzuilen, wisselstroom, gelijkstroom,... De e-Up kan naar 100 km/h snellen in 14 seconden en haalt een topsnelheid van 135 km/h.


Deel deze pagina met uw vrienden


Commentaren
 
Onze goede adressen

Tag Cloud

vettel première applicaties suzuki splash s 63 amg 308 n.m. x1 bmw m6 huracán marathon porsche cayenne gts s3 police energie autofiscaliteit toekomst op wielen pixo urban achteruitgang autolak

Gratis auto zoekertje

Verkoopt u uw auto? Plaats gratis een zoekertje op AutoGids
Auto verkopen


Weekend wellness & luxe


Youngtimers Rally


Nieuwe abonnementsacties!


Alle gedetailleerde tests!


www.autogids.be
  • Onderdeel Produpress-groep
  • Uitgever sinds 1950
Produpress-groep : Afdeling Auto : Afdeling Immo : Reclameregie :