Zoeken

Volkswagen Golf GTI


Nieuw

De conceptcars op het voorbije salon van Parijs hadden het al aangegeven: de nieuwe Golf GTI ontwikkelt 220 pk en de GTI Performance - uitgerust met een mechanisch sperdifferentieel - zelfs 230 pk.

27-02-2013

Ook over dit onderwerp

Prijzen & opties

Prijzen Volkswagen Golf
Kenmerken Volkswagen Golf

Reviews & tests

Advies van de gebruikers Volkswagen Golf (510)

Aanbod & merk

Zoekertjes tweedehands Volkswagen Golf (414)
Alles over Volkswagen Golf
Alles over Volkswagen

Op het salon van Genève onthult Volkswagen de definitieve versie van de Golf GTI. De sportieve middenklasser puurt 220 pk uit zijn rechtstreeks ingespoten viercilinder-TSI van 1984 cm3. Een vermogen dat met nog eens 10 paardjes opgedreven wordt voor de GTI Performance (tot 230 pk). Beide hebben een koppel van 350 Nm. De basis-GTI sprint van 0 tot 100 km/h in 6,5 seconden en haalt een topsnelheid van 246 km/h; voor de Performance wordt dat 6,4 tellen en 250 km/h.

De voorwielen worden aangedreven via een manuele zesbak of, als optie, de DSG-zestrapsautomaat. De GTI Performance is uitgerust met een mechanisch sperdifferentieel waarmee de trekkracht beter beheerst kan worden. Deze versie krijgt ook krachtigere remmen met schijven van 340 millimeter vooraan en 310 millimeter achteraan, tegenover 312 millimeter en 300 millimeter voor de 'gewone' GTI. Daarenboven voldoet de 2.0-TSI aan de Euro 6-norm. Het normverbruik komt op 6 liter per 100 kilometer, ofwel 139 g CO2/km, voor de GTI met manuele versnellingsbak.

Het sportieve karakter van de Golf GTI wordt in de verf gezet door enkele attributen zoals rode remklauwen, twee verchroomde uitlaten, een sportophanging, zeventienduimvelgen, ledlichten achteraan in rookglas, een diffusor en zijschorten. Het interieur is uitgedost met een geruite stoelbekleding, rode sfeerverlichting en een specifiek design voor het stuur, de pook en de pedalen. De Golf GTI komt in mei 2013 op de markt, met prijzen vanaf naar schatting 30.000 euro.


Deel deze pagina met uw vrienden


Commentaren
 
Onze goede adressen

Tag Cloud

open air tesla s intelligent drive web ug8 laas durango toyota yaris hybride ian robertson stock b99 me we crossfire hilux sce 3505gt grand prius + make it your race kofferklep s8

Gratis auto zoekertje

Verkoopt u uw auto? Plaats gratis een zoekertje op AutoGids
Auto verkopen


WEDSTRIJD: Total 24 Hours of Spa!


Nieuwe abonnementsacties!

Babyliss For Men Nikko Kit TOP GEAR Casquette Sparco 6 mois Panama


www.autogids.be
  • Onderdeel Produpress-groep
  • Uitgever sinds 1950
Produpress-groep : Afdeling Auto : Afdeling Immo : Reclameregie :