Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Volkswagen Golf TDI BlueMotion

Geschreven door Olivier Duquesne op 24-06-2013

Volkswagen heeft de BlueMotion-versie van de Golf VII onthuld. Die levert 110 pk, maar verstookt slechts 3,2 l/100 km, zodat hij maar 85 g/km uitstoot. En in theorie geraakt hij zo met één tank 1.500 kilometer ver.

De nieuwe Volkswagen Golf TDI BlueMotion maakt gebruik van een herwerkte 1.6 TDI. De 1.598 cc grote viercilinder levert 110 pk. Tussen 1.500 en 3.000 o/m staat zijn maximumkoppel van 250 Nm permanent ter beschikking. De driedeurs middenklasser schakelt via een manuele zesversnellingsbak die wordt gesmeerd door een olie met lage wrijvingsweerstand en een extreem lange zesde verhouding. Om de stroomlijn te verbeteren, zijn de klassieke recepten gebruikt: een verlaagde ophanging, een dakspoiler en een gedeeltelijk gesloten radiatorrooster.

Daarnaast is het gewicht van de Golf BlueMotion verlaagd en maakt hij gebruik van een stop-startsysteem, remenergierecuperatie en banden met lage rolweerstand. Het resultaat is dat hij op de normverbruikscyclus genoeg heeft aan 3,2 l/100 km, wat hem een CO2-uitstoot oplevert van 85 g/km. Toch haalt de berline een topsnelheid van 200 km/h. Hij zou in België rond de 23.000 euro gaan kosten.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten