Zoeken

Volvo S60 Polestar


Nieuw

Volvo gaat een performance-versie produceren van de S60, de Polestar. Die heeft een vermogen van 350 pk en wordt (voorlopig?) enkel in Australië op de markt gebracht.

17-04-2013

Ook over dit onderwerp

Prijzen & opties

Prijzen Volvo S60
Kenmerken Volvo S60

Reviews & tests

Advies van de gebruikers Volvo S60 (68)

Aanbod & merk

Zoekertjes tweedehands Volvo S60 (37)
Alles over Volvo S60
Alles over Volvo

De Volvo S60 Polestar verlaat het prototypestadium en wordt realiteit. Onder de motorkap ligt een verbeterde versie van de T6. De zescilinder in lijn krijgt een grotere turbo, een nieuwe lucht-luchtintercooler, een sportuitlaat en een herwerkte motorsturing. In de conceptauto kwam hij uit op 508 pk, de straatversie houdt het bij 'slechts' 350 pk en 500 Nm. Het vermogen wordt naar de vier wielen gestuurd via een Haldex-meerschijvenkoppeling en een zestrapsautomaat. De spurt naar 100 km/h wordt in 4,9 seconden afgehaspeld en de topsnelheid is begrensd op 250 km/h.

De ingenieurs hebben aan het chassis en de remmen gesleuteld. Verder krijgt de S60 Polestar een specifiek stroomlijnpakket voor het koetswerk, met een splitter onder de neus, een kofferspoiler en een diffuser onderaan de achterbumper. Alles is in de windtunnel van de constructeur fijngeslepen. Er zijn duizenden testkilometers afgelegd doorheen heel Europa, van de onbegrensde Duitse snelwegen tot de hete Spaanse slingerbaantjes en de ijzige koude van het noorden van Zweden. Nochtans is de S60 in de eerste plaats enkel bestemd voor de Australische markt, met erg milde winters. Hopelijk mondt dit pilootproject uit in een vervolg voor Europa?


Deel deze pagina met uw vrienden


Commentaren
 
Onze goede adressen

Tag Cloud

eos autorai multispace bmw 3-reeks citan duratec truck i-care roadster-coupé hcd-14 for-us hyundai santa fe volkswagen cross coupé icona vulcano gran coupé e nieuw tussenwerking nanoflowcell berlinette

Gratis auto zoekertje

Verkoopt u uw auto? Plaats gratis een zoekertje op AutoGids
Auto verkopen


Nieuwe abonnementsacties!

Babyliss For Men Nikko Kit TOP GEAR Casquette Sparco 6 mois Panama


www.autogids.be
  • Onderdeel Produpress-groep
  • Uitgever sinds 1950
Produpress-groep : Afdeling Auto : Afdeling Immo : Reclameregie :