Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

prototype / Alfa Romeo 4C Concept

Geschreven door Olivier Duquesne op 01-03-2011

Alfa Romeo werkt aan een compacte sportwagen, wat wordt aangekondigd door de 4C Concept. De kleine tweezitscoupé weegt erg weinig en is uitgerust met een versnellingsbak met dubbele koppeling.

Alfa Romeo gebruikt de met de 8C verworven ervaring voor de 4C Concept, die onthuld werd in Genève. De kleine coupé van vier meter is de voorbode van een gelijkaardig model dat in 2012 het gamma komt vervolledigen. De 4C Concept is een tweezitter van 850 kilogram met een 1750 cc grote viercilinder benzinemotor voorin die 200 pk ontwikkelt. Het motorblok uit de Alfa Giulietta Quadrifoglio Verde is uitgerust met directe benzine-injectie, een dubbele continu variabele kleppentiming en een systeem dat de turbolag elimineert. Hij is gekoppeld aan de gerobotiseerde Alfa TCT versnellingsbak met droge dubbele koppeling die sinds kort verkrijgbaar is op de Alfa MiTo en binnenkort ook op de Giulietta.

De Italiaan spurt in minder dan vijf seconden van 0 naar 100 km/h en zijn topsnelheid ligt boven de 250 km/h. De coupé heeft recht op het dynamisch rijhulpsysteem D.N.A. van Alfa Romeo. De ophanging is gesofisticeerd met vierhoeken vooraan en MacPhersons achteraan. 40 procent van het gewicht rust op de vooras, 60 procent op de achteras. Door zijn chassis met centrale cel die volledig uit koolstofvezel bestaat is de 4C Concept een lichtgewicht. Het achterste deel van het chassis en de veiligheidskooi zijn grotendeels uit aluminium vervaardigd.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten