Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

prototype / Alpine Vision Gran Turismo, van virtueel naar kleimodel

Verwachte lancering : 01-07-2015

Geschreven door Olivier Duquesne op 28-01-2015

De designers van Renault die verantwoordelijk zijn voor het Alpine-project, zijn ingegaan op een aanbod van PlayStation om een virtuele conceptcar te ontwikkelen voor het racespel Gran Turismo. Ze hebben zelfs al een kleimodel gebouwd.

Op het Parijse Festival automobile international, dat nog tot 1 februari loopt, heeft Renault een maquette op schaal 1:1 voorgesteld van de virtuele conceptcar Alpine Vision Gran Turismo voor het racespel Gran Turismo 6. Deze futuristische open sportieveling met een zelfdragend koetswerk van koolstofvezel rijdt niet op elektriciteit, maar op benzine. Hij wordt aangedreven door een 4,5 liter grote V8 van 450 pk en 580 Nm. De achterwielaandrijver zou slechts 900 kilo wegen en een topsnelheid van 320 km/h halen op de PS3-console. De virtuele coureur kijkt op een rechts opgesteld rechthoekig stuur en een digitaal dashboard. Spelers kunnen hem uitproberen vanaf maart 2015, wanneer de Vision Gran Turismo beschikbaar zal zijn om te downloaden.

Vooral de achterkant kreeg een erg bijzondere vormgeving. De X-vormige koplampen knipogen dan weer naar de extra lampen op de rally-Alpines van weleer. De stroomlijn is futuristischer, met grote luchtinlaten en een geïntegreerde rolkooi. De spiegels zijn vervangen door achteruitkijkcamera's. Het remsysteem wordt bijgestaan door luchtremmen die worden bediend door hydraulische vijzels. Instappen doe je via een vleugeldeur.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten