Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

prototype / Audi A6 L e-Tron

Geschreven door Olivier Duquesne op 24-04-2012

Audi heeft in Peking de A6 L e-Tron Concept voorgesteld. Deze plug-in hybride werd speciaal voor de Chinese markt ontwikkeld. De A6 met lange wielbasis kan in elektrische modus 80 kilometer afleggen.

Audi heeft op het autosalon van Peking een prototype van een plug-in hybride voorgesteld op basis van de A6 met lange wielbasis. De A6 L e-Tron combineert een 2.0 TFSI met 211 pk met een elektrische motor van 95 pk. De lithium-ionbatterijen zijn achterin de auto gemonteerd. Het prototype werkt volgens het principe van een parallelle hybride en kan dus zowel zuiver elektrisch rijden als puur op de verbrandingsmotor of beide krachtbronnen combineren. Met een volle batterij zou de A6 L e-Tron in elektrische modus een rijbereik van 80 km halen.

Het prototype is ontwikkeld om aan de voorkeuren van de Chinese markt te voldoen. Zo kreeg deze A6 L een lange wielbasis van 3,01 meter. Daardoor groeit hij tot een lengte van 5,02 meter bij een breedte van 1,87 meter en een hoogte van 1,46 meter. Het interieur baadt in een buitensporige luxe en heeft een MMI-systeem met touchscreen dat 29.000 Chinese karakters kan herkennen.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten