Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

prototype / Audi Prologue is voorbode A9 Coupé

Geschreven door Olivier Duquesne op 19-11-2014

Op het salon van Los Angeles toont Audi zijn Prologue. Deze grote tweedeursconceptcar kondigt tegelijk de nieuwe vormentaal van het merk en een vermoedelijke A9 Coupé aan.

Met de Prologue, een conceptcar die onthuld wordt op het salon van Los Angeles (21-30 november) slaat Audi een nieuwe stilistische richting in. Dit is namelijk het eerste ontwerp dat tot stand kwam onder het toezicht van de Duitser Marc Lichte, Audi's nieuwe chef design. Deze coupé wijdt dan ook enkele kenmerken in die we vanaf nu vaker zullen zien bij de constructeur uit Ingolstadt, zoals een lager Singleframe-radiatorrooster. Binnen vinden we het 'virtuele dashboard' dat zijn debuut maakte in de nieuwe TT. Met zijn lengte van 5,10 meter lijkt de Prologue echter ook te verwijzen naar een A9 Coupé bovenaan in het gamma.

Onder de motorkap kigt een vierliter-V8 met dubbele drukvoeding, goed voor 605 pk en 700 Nm (of tijdelijk zelfs 750 Nm). Een stop-startssyteem helpt het verbruik binnen de perken te houden. De 4.0 TFSI zet zijn vermogen via een achttrapsautomaat over op de vier wielen. Audi belooft een sprint naar 100 km/h in 3,7 seconden - een indrukwekkend resultaat voor een mastodont van net geen 2 ton (1.980 kilogram). Qua ophanging doet de Prologue zowel voor- als achteraan een beroep op een lichtmetalen multilink met vijf armen.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten