Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

prototype / Audi TT Clubsport Turbo, met elektrische turbo

Geschreven door Olivier Duquesne op 09-05-2015

Op het tuningfestival aan de Wörthersee (Oostenrijk) pakt Audi uit met een erg gespierde TT, de Clubsport Turbo. Die krijgt een biturbovijfcilinder met een elektrische compressor.

Binnenkort brengt Audi een motor met elektrische turbo op de markt die op diesel loopt, maar op de oevers van het Oostenrijkse Wörthermeer onthullen de Duitsers tijdens het plaatselijke tuningfestival (13 tot 16 mei) een conceptcar met een benzinemotor met deze technologie. De TT Clubsport Turbo heeft een 2.5-vijfcilinder TFSI in de neus die dankzij een elektrische compressor 600 pk en 650 Nm ontwikkelt. Met zijn gewicht van 1.396 kilo en zijn vierwielaandrijving sprint de coupé van 0 naar 100 km/h in 3,6 seconden of 22 meter. De elektrische turbo zou vooral de eerste 16 meter het verschil maken.

De Audi TT Clubsport Turbo zou niet alleen als een razende accelereren, maar haalt ook een topsnelheid van 310 km/h, wat meteen de aanwezigheid verklaart van de enorme, manueel verstelbare kofferspoiler. Uiteraard werd het uiterlijk van de woeste TT uiteraard aangepast aan het grote potentieel van de auto én aan het decor waarin hij wordt voorgesteld. Zo is hij 14 centimeter breder dan een standaard TT en zitten de passagiers in het interieur in kuipstoelen met vierpuntsgordels. Achter hen ligt de elektrische systeem met 48 Volt om de elektrische compressor aan te drijven.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten