Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

prototype / Bentley Grand Convertible, bijna klaar voor productie

Geschreven door Olivier Duquesne op 18-11-2014

Op het autosalon van Los Angeles stelt Bentley de conceptcar Grand Convertible voor. De handgebouwde luxecabriolet bereidt de weg voor voor een aantal toekomstprojecten van de constructeur.

Bentley onthult tijdens het autosalon van Los Angeles (21-30 november) een superluxueuze cabrio die volledig met de hand is gebouwd. Het gaat om een conceptcar die een voorsmaakje biedt van een paar projecten uit de toekomst. De vierzitscabrio gebruikt edele materialen en is gespoten in de kleur “Sequin Blue”, een kleur die oorspronkelijk op maat was afgeleid van het haute couture-kleed van een klant. Op de motorkap en het voorruitkader is een afwerking in “vloeibaar metaal” aangebracht. En verder staat hij op handgemaakte velgen van Bentley zelf.

Het interieur van de luxecabriolet moet als uitstalraam dienen voor het savoir-faire van de ambachtslui in Crewe. Zo gebruikt hij 14 natuurlijk getaande dierenhuiden die zijn samengestikt in een ruitvormig patroon. Voor bepaalde stiknaden is dezelfde blauwe kleur gebruikt als voor het koetswerk. Het leer is bleek terwijl de bovenste helft van de deuren met donker leer (Beluga) is bekleed en met walnotenhout. De motor ten slotte is die van de Mulsanne Speed: een 6,75 liter grote V8 met 537 pk en 1.100 Nm.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten