Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

prototype / BMW i8 Concept Spyder

Geschreven door Olivier Duquesne op 01-04-2012

In Peking stelt BMW een dakloze variant voor van zijn plug-in hybride sportwagen i8. De i8 Concept Spyder levert een totaalvermogen van 354 pk en weegt 1.630 kilo.

De BMW i8 Concept Spyder is de dakloze afgeleide van de gelijknamige coupé. De verschillen met de i8 coupé zijn de deuren, die niet langer transparant zijn, de lagere voorruit en het verdwijnen van het vaste dak en de twee noodzitjes achterin. De Spyder behoudt echter wel de vleugeldeuren van de Coupé.

Het aandrijfgeheel wordt volledig overgenomen van de coupé, met een 1.5-turbodriecilinder van 223 pk die de achterwielen aandrijft en een 131 pk sterke elektromotor op de vooras. Samen kunnen beide krachtbronnen maximaal 354 pk en 550 Nm ophoesten. De sprint naar 100 km/h neemt slechts 5 seconden in beslag, de topsnelheid is elektronisch begrensd op 250 km/h.

Volgens de huidige normverbruikscyclus haalt de 1.630 kilo zware sportwagen een gemiddelde van 3,0 l/100 km. Zijn lithium-ionbatterijen geven hem een elektrisch rijbereik van 30 kilometer. Opladen aan de stekker duurt 1 uur en drie kwartier. Eind april wordt de i8 Concept Spyder voorgesteld op het salon van Peking.

Web Editor - Specialist Advice

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten