Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

prototype / Eagle Jaguar Type E Speedster Lightweight

Geschreven door Olivier Duquesne op 20-05-2011

Eagle is een Engels bedrijf dat gespecialiseerd is in het restaureren en aanpassen van Jaguar E-Types. Hun nieuwste project is een lichtere en krachtige versie van de cabriolet, op basis van een origineel model.

Eagle, een bedrijf uit Sussex (Groot-Brittannië), gaat een bijzondere Jaguar E-Type voorstellen op het concours Salon Privé in Londen op 22 juni. De Jaguar E-Type Speedster Lightweight is gebouwd op basis van een echte E-Type uit de jaren zestig. De oude Jaguar werd stuk per stuk gedemonteerd en vervolgens geïnspecteerd. Elk element werd zorgvuldig bijgewerkt of vervangen om het beter en, vooral, lichter te maken. Het design werd ook bijgeschaafd, maar zonder te raken aan de proporties van de oldtimer. De op maat en met de hand gemaakte motor is een van aluminium vervaardigde 4.7-zescilinder in lijn met elektronisch gestuurde injectie. De Jaguar E-Type Speedster Lightweight weegt in totaal 1.008 kilo. Zo kan de roadster in combinatie met zijn vermogen van 314 pk optrekken van 0 tot 100 km/h in minder dan 5 seconden. Zijn topsnelheid bedraagt meer dan 250 km/h.

Zoals op alle E-Types die het aanbiedt, heeft Eagle er moderne onderdelen op gemonteerd, met name qua ophanging, remsysteem, motor en versnellingsbak. Het tuningbedrijf dat al sinds 1982 gespecialiseerd is in E-Types, restaureert en herbouwt de Jaguars met de hand, waarbij bepaalde elementen worden aangepast of vervangen om het rijden makkelijker te maken. Het zou moeilijk zijn om je nog vlot door het hedendaagse verkeer te begeven in een originele E-Type. Door hem weer in nieuwstaat en piekfijn in orde te zetten wordt het mogelijk een wagen te bezitten die eenvoudig te besturen en technisch recent is, zonder de nostalgische waarde ervan te verliezen. Dat doen de Amerikanen bij Singer ook met 'klassieke' Porsches 911. Het merendeel van de onderdelen zijn afkomstig van de constructeur, over het algemeen van andere oude of recente modellen.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten