Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

prototype / Fisker Atlantic

Geschreven door Olivier Duquesne op 04-04-2012

Fisker zal zijn gamma uitbreiden met de Atlantic, waarvan de conceptcar is onthuld in New York. Net zoals zijn grote broer Karma wordt deze berline ook aangedreven door een elektrische motor.

De conceptcar Atlantic die Fisker op het salon van New York voorstelt, onthult de grote lijnen en de filosofie van de toekomstige 'kleine Karma'. De Atlantic draagt duidelijk de Fisker-stijl met zich mee, maar onderscheidt zich door een aantal lijnen en plooien die kenmerkend zijn voor dit model. Zo heeft het radiatorrooster met honingraatmotief hier een lichtjes andere vorm. Op de uithoeken van de voorbumper bevinden zich kleine lichten. De deurgrepen van de achterste portieren zijn weggewerkt in de achterste dakstijlen. Deze conceptcar beschikt ook over een panoramisch dak. Ten slotte is ook de achterpartij van de Atlantic compacter dan die van de Karma.

De Fisker Atlantic gebruikt de nieuwste evolutie elektrische motoren met range extender. De viercilinder-benzine is niet meer dan een stroomgenerator aangezien hij niet mechanisch verbonden is met de wielen. Die rol is weggelegd voor de elektrische motor. De bestuurder heeft wel de mogelijkheid om de viercilinder in te schakelen en zo het bereik van de batterij te behouden. Fisker heeft nog geen verdere details vrijgegeven over de aandrijving. De Amerikaanse constructeur geeft wel mee dat de Atlantic desgewenst ook met vierwielaandrijving uitgerust kan worden. De productie zou op het einde van 2013 moeten starten.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten