Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Innovatie / Jaguar Land Rover scant de weg

Geschreven door Olivier Duquesne op 10-06-2015

Jaguar Land Rover studeert op een systeem dat wegoneffenheden met een camera 'leest'. Putten worden automatisch gefotografeerd en doorgegeven aan de plaatselijke overheid.

Dankzij een technologie om de weg met een camera te scannen kan een Range Rover Evoque-prototype de locatie en de afmetingen van gaten in het wegdek, beschadigde rioolputdeksels en opstekende gootstenen herkennen. De auto waarschuwt de bestuurder voor die obstakels en kan de ophanging aanpassen om het comfort aan boord te vrijwaren. Maar de ingenieurs van het Indisch-Britse bedrijf willen nog verder gaan door de auto te laten uitwijken voor het obstakel en/of ervoor te vertragen of zelfs tot stilstand te komen.

In tegenstelling tot het Road Surface Scan van Mercedes, dat vooral is gericht op het aanpassen van de ophanging aan de weg, wil Jaguar Land Rover de informatie ook doorgeven aan een cloud. Wanneer een gat in de weg wordt gedetecteerd, worden een foto en gps-coördinaten doorgestuurd om te delen met andere auto's die op dezelfde cloud zijn aangesloten, maar ook met de overheid. Die laatste kan dan haar verantwoordelijkheid nemen om de gaten te herstellen. De eerste tests vinden nu trouwens al plaats in samenwerking met de stad Coventry (Verenigd Koninkrijk).

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten