Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

prototype / Lamborghini 5-95 Zagato

Geschreven door Olivier Duquesne op 26-05-2014

Een samenwerking tussen Lamborghini en koetswerkbouwer Zagato leverde de conceptcar 5-95 Zagato op, op basis van een Gallardo LP 570-4.

Het is niet vanzelfsprekend om in de Lamborghini 5-95 Zagato een Gallardo te herkennen. Nochtans was het wel die jonggepensioneerde die als basis diende voor die unieke exemplaar dat ontstond uit de samenwerking tussen de constructeur uit Sant' Agata Bolognese en de Milanese koetswerkbouwer, die dit jaar zijn 95ste verjaardag viert. Lamborghini gaf Zagato een grote stilistische vrijheid, maar eiste wel dat de actieve en passieve veiligheid niet zouden worden gecompromitteerd. De Italianen hopen de auto namelijk aan een verzamelaar te kunnen verkopen.

De 5-95 Zagato is herkenbaar aan zijn ovalen radiatorrooster. Daaronder hebben de designers een zwevende spoiler geïntegreerd. Een typisch Zagato-stijlkenmerk is het dak met de dubbele bult. Daarboven zit een luchtinlaat, een idee dat we al zagen op de conceptcar Raptor uit 1996. De zijdelingse luchtinlaten zijn daarentegen zo veel mogelijk verkleind. De achterkant is ook helemaal hertekend en werd zelfs wat ingekort zoals de collega's van Spada wel durven doen, 'à la Coda Tronca', voor een betere stroomlijn.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten