Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

prototype / Lamborghini Urus

Verwachte lancering : 01-07-2017

Geschreven door Olivier Duquesne op 22-04-2012

Het Lamborghini-gamma wordt uitgebreid met een SUV. De Urus verkeert nog in conceptstadium, maar een productieversie wordt binnen vijf jaar verwacht. De softroader krijgt liefst 600 pk onder de kap.

De Lamborghini Urus die wordt onthuld op het salon van Peking toont waar de Italiaanse constructeur naartoe wil met zijn toekomstige SUV, die tegen 2017 wordt verwacht. Het prototype staat op gigantische velgen met een diameter van 24 duim. Nochtans is hij wel maar 1,66 meter hoog, wat 3 centimeter lager is dan de BMW X6. De koetswerkhoogte kan trouwens variëren, volgens Lamborghini over een erg grote afstand. Ook de voorspoiler is verstelbaar, met een hoge positie voor ruiger terreinwerk en een lage stand voor de snelweg. Verder is de SUV 4,99 meter lang en 1,99 meter breed.

De vierwielaandrijver levert 600 pk. Hij is opgebouwd uit lichte materialen zoals koolstofvezel, dat ook in het interieur is gebruikt. Volgens Lamborghini vertoont de Urus dankzij zijn gecontroleerde stroomlijn en beperkte gewicht de laagste dorst in zijn segment. Hij zal in elk geval veel zuiniger zijn dan zijn voorvader uit 1986, de LM002 met zijn 450 pk sterke V12, die vlot aan de 30 l/100 km kwam. De Urus heeft sowieso een veel verfijnder lijnenspel. Hij is overladen met toptechnologie, tot de koplampen met leds toe. Zoals altijd bij Lamborghini is de naam van de auto afgeleid van een beroemde stier. De Urus, die ook bekend stond als Auroch, zou een van de wilde voorvaders zijn van de hedendaagse huiskoe.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten