Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

prototype / Land Rover Discovery Vision Concept

Geschreven door Olivier Duquesne op 15-04-2014

De Land Rover Discovery Vision Concept kondigt in New York de nieuwe generatie Discovery aan, die in 2015 op de markt komt. De zevenzitter bulkt van de high-tech snufjes.

Land Rover viert de 25ste verjaardag van zijn Discovery met de onthulling van een conceptcar die een nieuwe generatie van de offroader voor 2015 aankondigt. De Discovery Vision Concept, die wordt voorgesteld op het autosalon van New York, toont de stijltaal van de nieuwe terreinwagen. Hij behoudt zijn dak in twee trappen met geïntegreerde dakraampjes. De zeven stoelen laten zich elektrisch verstellen via een centraal aanraakscherm voorin. Je hebt de keuze tussen zeven, zes of zelfs vier stoelen in een 'limousine-opstelling'. De elektrische kofferklep in één stuk heeft een elektrisch uitklapbare treeplank.

Maar in dit prototype wordt vooral de technologische vooruitgang naar voren geschoven. De Discovery Vision Concept heeft recht op 'intelligent' glas, zowel voor de voorruit als voor de zijruiten. Dat betekent dat er beelden op kunnen worden weergegeven langs de binnenkant, zodat 'augmented reality' mogelijk wordt. Een voorbeeld daarvan is de 'onzichtbare motorkap': door beelden van een camera in de neus op de voorruit weer te geven, lijkt het alsof je door de motorkap heen naar de grond kijkt. Heel wat functies kunnen bovendien met handgebaren worden bediend: de deuren, de richtingaanwijzers, de koplampen en de tv-schermen op de rugleuning van de voorstoelen.

Voor het terreinrijden gebruikt de Disovery Vision Concept naast de onzichtbare motorkap ook nog een lasersysteem dat de bodem rond de auto analyseert om daar dan een gedetailleerde kaart van te kunnen weergeven op het centrale scherm. De laser kan ook de diepte van een waterdoorsteek inschatten. Voor erg langzaam rijden in het terrein of om bijvoorbeeld een aanhanger aan te pikken, biedt Land Rover bovendien een afstandsbediening om de auto van buitenaf te laten rijden. En voor nachtelijke ritten ten slotte gebruikt de Discovery Vision Concept laserkoplampen die objecten kunnen detecteren en hun lichtbundel er sterker op kunnen laten schijnen.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten