Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

prototype / Mini Superleggera Vision

Geschreven door Olivier Duquesne op 23-05-2014

Mini heeft samen met koetswerkbouwer Touring Superleggera een conceptcar ontwikkeld. Die wordt voorgesteld op de elegantiewedstrijd aan de Villa d'Este (Italië).

De Mini Superleggera Vision is een nieuwe en unieke conceptcar, die is bedacht met veel respect voor het ambacht van de koetswerkbouwer, in dit geval Touring Superleggera. De ambachtslui uit Terrazzano di Rho (provincie Milaan) hebben een Mini omgebouwd tot een tweezits roadster. Ze hebben hun werk zo goed gedaan dat hij op geen enkele andere Mini gelijkt. Het Milanese huis slaagde erin om Brits classicisme, Italiaanse elegantie en een moderne stijl met elkaar te combineren. Bovendien is de wielbasis verlengd, met erg korte overhangen. De gewelfde motorkap is uitgerokken om het origineel nog meer pit te geven.

In de neus heeft Mini een elektromotor geïnstalleerd. Die moderne oplossing gaat gepaard met een interieur dat is bedacht met respect voor het werk van de decorateurs van destijds en met extra veel zorg voor de materiaalkeuze en het design, om een sfeer van luxe en exclusiviteit te scheppen. Het interieur van de Mini Superleggera Vision is daarom aangekleed met leer en aluminium, gecombineerd met accenten in zwart chroom. Dat alles is zo precies mogelijk geassembleerd. Het unieke prototype wordt aan het publiek voorgesteld tijdens editie 2014 van de jaarlijkse elegantiewedstrijd “Concorso d'Eleganza Villa d'Este”, dat dit weekend plaats vindt op de oevers van het Comomeer.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten