Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

prototype / Mitsubishi CA-MiEV

Geschreven door Olivier Duquesne op 11-03-2013

Mitsubishi wil met de conceptcar CA-MiEV in Genève een nieuwe elektromotor voorstellen. De constructeur kondigt een gemiddeld rijbereik van 300 kilometer aan. Hij kan zich draadloos opladen.

Mitsubishi heeft een nieuwe elektrische motor ontworpen en die voorgesteld in de conceptcar CA-MiEV, die onthuld is op het salon van Genève. De motor met 80 kW is samen met de omvormer en de lader in één blok verwerkt. De lithium-ionbatterijen met een hoge eneregiedichtheid van 28 kW zijn plat en compact en kunnen draadloos opgeladen worden met behulp van magnetische resonantie. De veelzijdige vijfdeursberline van 4.050 millimeter vertoont eveneens een erg gunstige Cx-waarde van 0,26. Bovendien kan de voorwielaandrijver uitpakken met een laag gewicht. Daardoor biedt hij een rijbereik van 300 kilometer.

De CA-MiEV zit verder boordevol elektronica. Bij diefstal kan hij automatisch een e-mail versturen. De gegevensoverdracht tussen een smartphone en de boordsystemen maakt deel uit van de aangeboden mogelijkheden evenals een automatische noodoproep, het in- en uitschakelen van de spanning met afstandsbediening, batterijstatuscontrole of voorverwarming. Zelfs indien de tentoongespreide technologieën in de toekomst een plaats zouden kunnen vinden in het gamma, is de Mitsubishi CA-MiEV nog niet voorbestemd om als productiemodel op de markt te komen.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten