Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

prototype / Nieuwe Ford GT meer dan 600 pk

Verwachte lancering : 01-07-2016

Geschreven door Olivier Duquesne op 12-01-2015

Ford heeft het salon van Detroit uitgekozen om zijn toekomstige GT voor te stellen. De sportieveling wordt aangedreven door een EcoBoost-V6 met twee turbo's die “meer dan 600 pk” sterk zou zijn. Bovendien is hij gebouwd met composietmaterialen.

De combinatie van de merknaam Ford en de typebenaming GT roept heel wat emoties op voor autoliefhebbers. Denk maar aan de 24 Uren van Le Mans, waar de drie ereplaatsen in 1966 werden bezet door de oorspronkelijke GT40. Het is niet verrassend dat Ford de historische Amerikaanse autostad heeft uitgekozen om de nieuwe GT, de opvolger van het model uit 2005 en 2006, te onthullen. In ieder geval tracht de erg agressieve stijl van de supercar toch te knipogen naar sommige lijnen uit het verleden. Voor de rest geeft Ford nog niet alle details over het nieuwe model, dat als conceptcar wordt voorgesteld op het salon van Detroit (van 12 tot 25 januari).

Wel weten we dat de GT zal worden aangedreven door een krachtige EcoBoost-V6 met twee turbo's en een cilinderinhoud van 3,5 liter, die achterin ligt en minstens 600 pk levert. De overlevingskooi voor de inzittenden is van koolstofvezel. Ook is al bekend dat de GT zal kunnen rekenen op de jongste evolutie van Fords multimediasysteem, Sync3. De productiestart is voorzien voor 2016. Deze GT is trouwens een van de twaalf sportieve modellen die Ford belooft te lanceren tegen 2020.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten