Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

prototype / Qoros 2 SUV PHEV Concept, met intrekbare laadstengel

Geschreven door Olivier Duquesne op 21-04-2015

Op het salon van Shanghai onthulde Qoros de conceptcar Qoros 2 SUV PHEV. De ontwikkelaars van de plug-in hybride SUV bedachten een laadstekker die is geïnspireerd op de luchtvaart.

De Chinees-Israëlische constructeur Qoros is gebaseerd in Shanghai en kon dus zeker niet voorbij gaan aan het plaatselijke autosalon, temeer omdat het merk zich opnieuw concentreert op de Chinese markt, ondanks de Europese ambities, met hoofdkwartieren in Duitsland en Oostenrijk. Het is naar het feestje gekomen met de plug-in hybride SUV Qoros 2 SUV PHEV. De 4.181 millimeter korte auto is een vierwielaandrijver dankzij twee elektromotoren in de achteras. Laden gebeurt via een intrekbare stengel zoals in de luchtvaart wordt gebruikt om onderweg te tanken. Daarmee kan de bestuurder stroom aftappen zonder de elektrische kabel aan te moeten raken.

De conceptcar wordt voorgesteld als een “combinatie tussen de geest van Shanghai en een design met Duitse inspiratie”. Zo is het motief in witte jade op het glazen panoramadak een figuur uit de traditionele Chinese kunst. In het ontwerp is trouwens een QR-code geïntegreerd. Daarnaast hebben de ontwerpers in de velg links achteraan een referentie ingewerkt naar het Chinese jaar van de geit. Verder zijn over de SUV negen rode stempels verspreid. Die geven in karakters de namen weer van de designers die aan de erg verticaal getekende auto hebben gewerkt.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten