Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

prototype / Salon van Genève 2015: Nissan Sway, de toekomstige Micra

Verwachte lancering : 01-07-2017

Geschreven door Olivier Duquesne op 03-03-2015

De conceptcar Sway die Nissan voorstelt in Genève komt stilaan de doodsklok luiden voor de Micra. Het vijfdeurs prototype toont de stilistische toekomst van de constructeur tegen 2020.

De Nissan Sway is niet onopgemerkt voorbijgekomen in Genève (5-15 maart). De conceptcar geeft het startschot voor een verjongingsoperatie van de veelzijdige stadsauto van het merk. De volgende generatie van de Micra zou de lijnen moeten volgen die door de Sway zijn uitgezet en die in de rest van het gamma zullen doorsijpelen tegen 2020. Net zoals op de in 2014 in Peking onthulde concept Lannia heeft hij een V-vormig radiatorrooster, een 'zwevend' dak, boemerangvormige koplampen en een verzonken C-stijl. Verder onderscheidt de vijfdeurs stadsauto zich door een glazen dak.

Voor het interieur is inspiratie gezocht in een andere conceptcar, de IDx Freeflow uit 2013. Het dashboard heeft twee basisinstrumenten rechtover de bestuurder. Een grote tablet in het midden omvat alle andere functies. Die is ook toegankelijk voor de voorste passagier. Voor de show zijn de stoelen gemaakt in een aluminium structuur overtrokken met suede. Ze bieden plaats aan vier personen, die voldoende ruimte vinden in de 4.010 millimeter korte auto dankzij een wielbasis van 2.570 millimeter. De sfeer wordt bepaald door het kleurencontrast tussen blauw en oranje.

Web Editor - Specialist Advice

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten