Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

prototype / Skoda Yeti Xtreme in rallykleuren

Geschreven door Olivier Duquesne op 26-05-2014

Op het GTI-festival aan de Oostenrijkse Wörthersee stelt Skoda de Yeti Xtreme voor, een SUV met een rallysausje en 192 pk. Maar de kuipstoeltjes achterin tonen aan dat hij vooral voor vrijetijdsgebruik is bedoeld.

De Skoda Yeti Xtreme is een studie van een SUV die zijn inspiratie haalt in de rallywereld. Het prototype wordt aan het publiek getoond tijdens het GTI-festival aan de Wörthersee in Oostenrijk (28 tot 31 mei) en is er vooral voor de show. Toch hebben de vier passagiers elk recht op een Recaro-kuipstoel met een vierpuntsharnas. Uiterlijk krijgt de Yeti Xtreme bredere schouders, beschermplaten onder de bumpers, een dubbele uitlaat en zeventienduimvelgen met terreinbanden, inclusief een vijfde wiel op de kofferklep.

De 'coureur' heeft 192 pk en 250 Nm uit een 1.8 TSI te temmen via een 'Super Sport'-stuurwiel met schakelpeddels voor de DSG-zesversnellingsbak. Voor nachtritten zijn er led-grootlichten. Dankzij een verstelbare ophanging kan de SUV zich beter uit de slag trekken naast het asfalt. Die helpt de auto ook om stabiel te blijven tot zijn topsnelheid van 192 km/h. En om te stoppen kan hij rekenen op de reminstallatie van de Octavia RS. Voor wanneer je echt klem zit, heeft Skoda een schop aan de deur bevestigd. Er zijn ook een brandblusser, een eerstehulpkit en een gordelmes aan boord te vinden.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten