Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

prototype / Toyota conceptcars in Tokio

Geschreven door Olivier Duquesne op 05-11-2013

Eind november stelt Toyota in Tokio vier conceptcars voor. Opvallende modellen zijn het stadsvoertuig FV2 en de waterstofberline FCV, die in 2015 al op de markt zou komen.

Toyota zal op het salon van Tokio (20 november tot 1 december) uitpakken met vijf conceptcars. Een daarvan is de FCV, een 4,87 meter lange vierdeursberline met een brandstofcel die op waterstof werkt. Hij kondigt de komst aan van een productiemodel met dit type aandrijving tegen 2015. Toyota belooft een rijbereik van 500 kilometer met volle waterstoftanks. De elektromotor die de auto aandrijft, levert 100 kW (136 pk).

Een ander origineel prototype op de stand is de FV2. Dit moeilijk te definiëren voertuig bevindt zich halverwege tussen een fiets en een Segway. Hij heeft geen stuur of pedalen en je bestuurt hem volledig met lichaamsbewegingen. Toyota spreekt van een gedrag dat vergelijkbaar is met dat van een ruiter op zijn paard. Dat uit zich ook in de “emotieve” technologie, die zich aan zou passen aan de houdingen en het gedrag van de bestuurder.

Verder stelt Toyota de JPN Taxi Concept voor. Die toont wat de taxi van de toekomst zou kunnen zijn, die is gericht op “de gastvrijheid en het stadsleven” van Japan. Het prototype kan tot vijf passagiers vervoeren en voldoet aan het lastenboek van de Japanse regering rond een nieuwe taxi. Onder de motorkap ligt een hybride motor met lpg-brandstof. De twee overige concepts die we in Tokio ontdekken, zijn wat klassieker. Het gaat om twee grote, klassieke eenvolumers: de Voxy en de Noah.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten