Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

prototype / Audi TT offroad Concept

Geschreven door Olivier Duquesne op 21-04-2014

Audi lijkt aan een hele TT-familie te werken. In Peking stelde de constructeur een vierdeurs-TT voor met een verhoogde SUV-ophanging. Het prototype heeft een plug-in hybride aandrijflijn.

Audi verraste in Peking met een prototype van een TT-offroader. Die lijkt de komst van een hele familie TT's in het gamma aan te kondigen. Hij krijgt een vierdeurskoetswerk met een stijl die is gebaseerd op die van de nieuwe TT, maar dan met de proporties van een compacte SUV. Bovendien is hij uitgerust met e-tron Quattro-technologie. De vierwielaandrijver haalt 408 pk en 660 Nm uit een plug-in hybride aandrijflijn. Dat vermogen komt van een 40 kW sterke elektromotor op de vooras, een tweede met 85 kW in de achteras en een 292 pk sterke 2.0 TFSI die is gekoppeld aan een gerobotiseerde zesbak met dubbele koppeling.

Dankzij het elektrische rijbereik van 50 kilometer blijft het normverbruik van het prototype beperkt tot 1,9 l/100 km (45 g CO2/km). Het prototype zou in 5,2 tellen naar 100 km/h kunnen sprinten. De 4,39 meter korte TT Offroad is een vierzitter, waarbij de passagiers gebruik kunnen maken van Google-apps dankzij Android-compatibiliteit. Bovendien krijgt elke stoel twee geïntegreerde Bang & Olufsen Advanced Sound System-luidsprekers. En ten slotte is de auto nog online verbonden met de verkeerssturing, zodat hij kan aangeven hoe lang het nog duurt voor het volgende verkeerslicht groen wordt.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten