Zoeken

Audi TT Ultra Quattro


Prototype

Tijdens het Wörthersee tuningfestival in Oostenrijk (hemelvaartweekend) stelt Audi een lichtere TT voor. De Ultra Quattro conceptcar weegt 1.100 kilo en heeft 310 pk.

26-04-2013

Ook over dit onderwerp

Prijzen & opties

Prijzen Audi TT
Kenmerken Audi TT

Reviews & test

Advies van de gebruikers Audi TT (63)

Annbod & merk

Zoekertjes tweedehands Audi TT (42)
Alles over Audi TT
Alles over Audi

De Audi TT Ultra Quattro conceptwagen is een voorsmaakje voor het Wörthersee tuningfestival van 8 tot 11 mei. De coupé heeft een 310 pk sterke versie van de 2.0 TFSI onder de kap. Die nieuwe vermogensversie is waarschijnlijk afgeleid van het 300 pk sterke blok uit de S3. Die viercilinder past namelijk mooi in de logica van sportiviteit en gewichtsbeperking van het prototype. De Audi TT Ultra Quattro geeft op de weegschaal namelijk slechts 1.111 kg aan. Dat is ongeveer 300 kilo minder dan de TT RS et 150 kilo minder dan de TT 2.0 TFSI. Dat resultaat is mede behaald door vooral met koolstofvezel verstevigd polymeer te gebruiken voor de carrosserie. De coupé heeft geen spiegels maar maakt gebruik van camera's en een scherm bovenaan de voorruit. De Audi TT Ultra Quattro katapulteert zichzelf van 0 naar 100 km/u in 4,2 s.


Deel deze pagina met uw vrienden


Commentaren
 
Onze goede adressen

Tag Cloud

premiere fit hyundai ix20 cockpit elektriche wagen schaalmodellen boxster s aanraakscherm forstars drs 5-deurs d5 ferrari 458 e-tron vikings oldtimer benz nürburg enquête bmw m135i

Gratis auto zoekertje

Verkoopt u uw auto? Plaats gratis een zoekertje op AutoGids
Auto verkopen


Uw Ice Watch gratis!


Nieuwe abonnementsacties!


Alle gedetailleerde tests!


www.moniteurautomobile.be
  • fait partie du groupe Produpress
  • Editeur depuis 1950
Groupe Produpress : Pôle Auto : Pôle Immo : Régie publicitaire :