Zoeken

Autonoom parkerende Volvo's


Prototype

Volvo heeft een prototype klaar van een V40 die zichzelf zonder bestuurder kan parkeren. Hij vindt zelfs op zijn eentje een plaats en kan onderweg obstakels en voetgangers ontwijken.

20-06-2013

Ook over dit onderwerp

Prijzen & opties

Prijzen Volvo V40
Kenmerken Volvo V40

Reviews & tests

Advies van de gebruikers Volvo V40 (26)

Aanbod & merk

Zoekertjes tweedehands Volvo V40 (59)
Alles over Volvo V40
Alles over Volvo

Een experimentele Volvo V40 voert op dit moment tests uit rond autonoom parkeren met bediening via een smartphone. De bestuurder activeert de functie via zijn telefoon en stapt dan uit. De Volvo gaat dan met behulp van sensoren een parkeerplaats zoeken en parkeert zich daar zelfstandig. Wanneer de bestuurder de auto weer nodig heeft, roept hij of zij de V40 op via zijn telefoon, waarop het voertuig naar hem toe komt. Dat alles verloopt volautomatisch en andere auto's, voetgangers en obstakels worden daarbij vermeden. Bepaalde elementen van de parkeergarage moeten echter wel elektronische markeerpunten hebben om het systeem te laten functioneren. Bovendien rijdt de auto ook aan een aangepaste snelheid (langzaam) en blijft de automatische remfunctie actief. De constructeur geeft aan dat het doel is om het systeem op middellange termijn in productie te nemen.


Deel deze pagina met uw vrienden


Commentaren
 
Onze goede adressen

Tag Cloud

i20 e-tron qoros honda ev-ster autodelen nano cecra elektrisch rijden c3 aston martin rapide s hybrid hydrogen skoda citigo targa smart forstars customgt audi nanuk quattro kost design geregionaliseerd peugeot onyx woluwe

Gratis auto zoekertje

Verkoopt u uw auto? Plaats gratis een zoekertje op AutoGids
Auto verkopen


Nieuwe abonnementsacties!

Babyliss For Men Nikko Kit TOP GEAR Casquette Sparco 6 mois karting


Alle gedetailleerde tests!


www.autogids.be
  • Onderdeel Produpress-groep
  • Uitgever sinds 1950
Produpress-groep : Afdeling Auto : Afdeling Immo : Reclameregie :