Zoeken

Autonoom parkerende Volvo's


Prototype

Volvo heeft een prototype klaar van een V40 die zichzelf zonder bestuurder kan parkeren. Hij vindt zelfs op zijn eentje een plaats en kan onderweg obstakels en voetgangers ontwijken.

20-06-2013

Ook over dit onderwerp

Prijzen & opties

Prijzen Volvo V40
Kenmerken Volvo V40

Reviews & tests

Advies van de gebruikers Volvo V40 (26)

Aanbod & merk

Zoekertjes tweedehands Volvo V40 (53)
Alles over Volvo V40
Alles over Volvo

Een experimentele Volvo V40 voert op dit moment tests uit rond autonoom parkeren met bediening via een smartphone. De bestuurder activeert de functie via zijn telefoon en stapt dan uit. De Volvo gaat dan met behulp van sensoren een parkeerplaats zoeken en parkeert zich daar zelfstandig. Wanneer de bestuurder de auto weer nodig heeft, roept hij of zij de V40 op via zijn telefoon, waarop het voertuig naar hem toe komt. Dat alles verloopt volautomatisch en andere auto's, voetgangers en obstakels worden daarbij vermeden. Bepaalde elementen van de parkeergarage moeten echter wel elektronische markeerpunten hebben om het systeem te laten functioneren. Bovendien rijdt de auto ook aan een aangepaste snelheid (langzaam) en blijft de automatische remfunctie actief. De constructeur geeft aan dat het doel is om het systeem op middellange termijn in productie te nemen.


Deel deze pagina met uw vrienden


Commentaren
 
Onze goede adressen

Tag Cloud

t1 rs2000 pc marchionne bugatti veyron grand sport vitesse shanghai chrysler 200 vauxhall vxr8 tourer lp 560-4 4x4 eagle panda stoel terugroepactie q50 sls amg onderhoud leon twindrive tragisch porsche 911 turbo s

Gratis auto zoekertje

Verkoopt u uw auto? Plaats gratis een zoekertje op AutoGids
Auto verkopen


Nieuwe abonnementsacties!

Babyliss For Men Nikko Kit TOP GEAR Casquette Sparco 6 mois Panama


www.autogids.be
  • Onderdeel Produpress-groep
  • Uitgever sinds 1950
Produpress-groep : Afdeling Auto : Afdeling Immo : Reclameregie :