Zoeken

BMW 4-Reeks Coupé Concept


Prototype

BMW gaat de coupé- en cabrioversies van de 3-Reeks voortaan 4-Reeks noemen. De Müncheners deelden dat mee bij de onthulling van een prototype van de eerste 4-Reeks Coupé.

05-12-2012

Ook over dit onderwerp

Prijzen & opties

Prijzen BMW
Kenmerken BMW

Reviews & tests

Tests BMW
Advies van de gebruikers BMW (2147)

Aanbod & merk

Zoekertjes tweedehands BMW (1221)
Alles over BMW
News BMW

De concept BMW 4-Reeks Coupé kondigt een toekomstige middenklassecoupé aan. Die vervangt de huidige 3-Reeks Coupé, en wordt dus de vierde generatie van deze koetswerkvariant. De naamsverandering komt van een marketingbeslissing om alle coupés en cabrio's voortaan een even getal te geven, naar het voorbeeld van de 6-Reeks, die is afgeleid van de 5-Reeks berline. In afwachting van de definitieve versie van de 4-Reeks geeft deze conceptcar in elk geval de grote lijnen weer, om niet te zeggen dat hij nagenoeg identiek is aan het eindproduct. De auto is zowel uiterlijk als qua interieurstijl onmiskenbaar een BMW, en uiteraard is hij ook een achterwielaandrijver. Over het motorenpalet is officieel nog niets bekend, maar verwacht wordt dat het grotendeels is gestoeld op dat van de 3-Reeks berline.

De 4-Reeks Coupé is 4.641 millimeter lang en heeft een wielbasis van 2.810 millimeter. Hij is verder 1.826 millimeter breed en 1.362 millimeter hoog. Die proporties geven hem een gestrekte lijn met zijn lange motorkap en duikende neus. Aan de voorkant zie je trouwens het sterkst dat hij met de 3-Reeks verwant is. De passagiersruimte is naar achteren verschoven en de overhangen zijn zo klein mogelijk gehouden. Achter de voorwielen zijn 'Air Breather'-ventilatieroosters te zien. Die veroorzaken volgens BMW een aerodynamisch effect dat het verbruik helpt verminderen.


Deel deze pagina met uw vrienden


Commentaren
 
Onze goede adressen


Meest gelezen BMW

Telex:
VAB-Gezinswagens van het Jaar

Telex:
Les Grands Prix du Festival automobile

Gedetailleerde webtest:
BMW 316d

Gedetailleerde webtest:
BMW 520d

Vergelijkende test:
Audia A8 4.2 Quattro/BMW 545i/Mercedes E500

Gedetailleerde webtest:
BMW 1 M Coupé

Eerste webtest:
BMW X5

Nieuw:
BMW 3-Reeks Touring
Tag Cloud

ongeval pulsar auto c-x17 files 159 30d boetes ewheeldrive aygo 7er ft puritalia s40 skoda superb giulietta countryman sojaolie dolly mpv

Gratis auto zoekertje

Verkoopt u uw auto? Plaats gratis een zoekertje op AutoGids
Auto verkopen


Nieuwe abonnementsacties!

Babyliss For Men Nikko Kit TOP GEAR Casquette Sparco 6 mois Panama Karting Zomeraanbod


www.autogids.be
  • Onderdeel Produpress-groep
  • Uitgever sinds 1950
Produpress-groep : Afdeling Auto : Afdeling Immo : Reclameregie :