Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

prototype / BMW Concept X5 eDrive

Geschreven door Olivier Duquesne op 22-08-2013

Naast de nieuwe X5 stelt BMW in Frankfurt ook nog de Concept X5 eDrive voor. Dat is een plug-in hybride versie van de SUV met een turboviercilinder en een elektromotor in de neus.

De BMW Concept X5 eDrive is een prototype van een hybride SUV met herlaadbare batterij. De Beierse constructeur koppelt vierwielaandrijving aan een hybride groep, die bestaat uit een turboviercilinder benzinemotor en een elektrische krachtbron van 95 pk. BMW geeft nog geen details vrij over het gecombineerde vermogen. De stroom voor de elektromotor komt van lithium-ionbatterijen. Wanneer die aan de stekker volledig opgeladen zijn, kan je zo'n 30 kilometer zuiver elektrisch afleggen. De topsnelheid is dan begrensd op 120 km/h.

Het verbruik van het geheel in hybride modus komt op de Euronormcyclus uit op 3,8 l/100 km. Het navigatiesysteem kan de meest 'ecologische' route uitstippelen door rekening te houden met het reliëf en de verkeersomstandigheden. En verder kan de bestuurder elektriciteit 'reserveren' voor de stad door op grote verkeersassen de 'Save Battery'-modus te gebruiken. De benzinemotor wordt dan meer aangesproken en de batterij wordt tussendoor bijgeladen.

Web Editor - Specialist Advice

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten