Zoeken

BMW Vision Future Luxury


Prototype

BMW lijkt zich voor te bereiden op een model dat nog luxueuzer is dan de 7-Reeks. Op het salon van Peking pakte de constructeur namelijk uit met een prototype van een toplimousine: de Vision Future Luxury.

23-04-2014

Ook over dit onderwerp

Prijzen & opties

Prijzen BMW
Kenmerken BMW

Reviews & tests

Tests BMW
Advies van de gebruikers BMW (2142)

Aanbod & merk

Zoekertjes tweedehands BMW (831)
Alles over BMW
News BMW

Mogen we een 9-Reeks verwachten bij BMW? Dat is nog niet zeker, maar dat lijkt wel te worden gesuggereerd met de Vision Future Luxury die de constructeur zopas heeft onthuld op het autosalon van Peking. De superluxueuze berline is groter dan een 7-Reeks met lange wielbasis en lijkt een proefballonnetje om naar de interesse van potentiële klanten te peilen. Los daarvan zet de auto ook nieuwe stijlcanons uit voor de constructeur, vooral ter hoogte van de dubbele nieren en de lichtblokken. De Vision Future Luxury neemt de laserkoplampen over van de i8 en heeft OLED-achterlichten met 24 'organische' leds. Die liggen over elkaar heen zoals de schubben van een vis.

Voor de auto is veel beroep gedaan op koolstofvezel. Hij heeft ook een plug-in hybride aandrijflijn om het verbruik te drukken. In het interieur maakt de auto gebruik van een nieuwe interface voor zijn infotainmentsysteem. De passagiers achterin krijgen bovendien elk een aanraakscherm. De bestuurder ziet informatie die door de software essentieel wordt geacht op de voorruit geprojecteerd: gevaarlijke situaties in de buurt, verkeer en real time gegevens over wanneer het volgende verkeerslicht op groen springt. Als er al ooit een 9-Reeks komt, zal die zorgvuldig in de markt moeten worden geplaatst om te vermijden dat hij de modellijn van Rolls-Royce (een dochter van BMW) gaat kannibaliseren.


Deel deze pagina met uw vrienden


Commentaren
 
Onze goede adressen


Meest gelezen BMW

Telex:
VAB-Gezinswagens van het Jaar

Telex:
Les Grands Prix du Festival automobile

Gedetailleerde webtest:
BMW 316d

Gedetailleerde webtest:
BMW 520d

Vergelijkende test:
Audia A8 4.2 Quattro/BMW 545i/Mercedes E500

Gedetailleerde webtest:
BMW 1 M Coupé

Eerste webtest:
BMW X5

Nieuw:
BMW 3-Reeks Touring
Tag Cloud

game audi rs q3 concept benzinestations g-klasse eco-up lexus gs gouden autosleutelhanger a3 renault alpine m135i jaguar xfr pco olivier bauer kit vectra geely ibiza (n.m.) champagne caterham aeroseven invictus

Gratis auto zoekertje

Verkoopt u uw auto? Plaats gratis een zoekertje op AutoGids
Auto verkopen


Nieuwe abonnementsacties!

Babyliss For Men Nikko Kit TOP GEAR Casquette Sparco 6 mois Panama


www.autogids.be
  • Onderdeel Produpress-groep
  • Uitgever sinds 1950
Produpress-groep : Afdeling Auto : Afdeling Immo : Reclameregie :