Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

prototype / BMW Vision Future Luxury

Geschreven door Olivier Duquesne op 23-04-2014

BMW lijkt zich voor te bereiden op een model dat nog luxueuzer is dan de 7-Reeks. Op het salon van Peking pakte de constructeur namelijk uit met een prototype van een toplimousine: de Vision Future Luxury.

Mogen we een 9-Reeks verwachten bij BMW? Dat is nog niet zeker, maar dat lijkt wel te worden gesuggereerd met de Vision Future Luxury die de constructeur zopas heeft onthuld op het autosalon van Peking. De superluxueuze berline is groter dan een 7-Reeks met lange wielbasis en lijkt een proefballonnetje om naar de interesse van potentiële klanten te peilen. Los daarvan zet de auto ook nieuwe stijlcanons uit voor de constructeur, vooral ter hoogte van de dubbele nieren en de lichtblokken. De Vision Future Luxury neemt de laserkoplampen over van de i8 en heeft OLED-achterlichten met 24 'organische' leds. Die liggen over elkaar heen zoals de schubben van een vis.

Voor de auto is veel beroep gedaan op koolstofvezel. Hij heeft ook een plug-in hybride aandrijflijn om het verbruik te drukken. In het interieur maakt de auto gebruik van een nieuwe interface voor zijn infotainmentsysteem. De passagiers achterin krijgen bovendien elk een aanraakscherm. De bestuurder ziet informatie die door de software essentieel wordt geacht op de voorruit geprojecteerd: gevaarlijke situaties in de buurt, verkeer en real time gegevens over wanneer het volgende verkeerslicht op groen springt. Als er al ooit een 9-Reeks komt, zal die zorgvuldig in de markt moeten worden geplaatst om te vermijden dat hij de modellijn van Rolls-Royce (een dochter van BMW) gaat kannibaliseren.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten