Zoeken

BMW Vision Future Luxury


Prototype

BMW lijkt zich voor te bereiden op een model dat nog luxueuzer is dan de 7-Reeks. Op het salon van Peking pakte de constructeur namelijk uit met een prototype van een toplimousine: de Vision Future Luxury.

23-04-2014

Ook over dit onderwerp

Prijzen & opties

Prijzen BMW
Kenmerken BMW

Reviews & test

Tests BMW
Advies van de gebruikers BMW (2118)

Annbod & merk

Zoekertjes tweedehands BMW (1078)
Alles over BMW
News BMW

Mogen we een 9-Reeks verwachten bij BMW? Dat is nog niet zeker, maar dat lijkt wel te worden gesuggereerd met de Vision Future Luxury die de constructeur zopas heeft onthuld op het autosalon van Peking. De superluxueuze berline is groter dan een 7-Reeks met lange wielbasis en lijkt een proefballonnetje om naar de interesse van potentiële klanten te peilen. Los daarvan zet de auto ook nieuwe stijlcanons uit voor de constructeur, vooral ter hoogte van de dubbele nieren en de lichtblokken. De Vision Future Luxury neemt de laserkoplampen over van de i8 en heeft OLED-achterlichten met 24 'organische' leds. Die liggen over elkaar heen zoals de schubben van een vis.

Voor de auto is veel beroep gedaan op koolstofvezel. Hij heeft ook een plug-in hybride aandrijflijn om het verbruik te drukken. In het interieur maakt de auto gebruik van een nieuwe interface voor zijn infotainmentsysteem. De passagiers achterin krijgen bovendien elk een aanraakscherm. De bestuurder ziet informatie die door de software essentieel wordt geacht op de voorruit geprojecteerd: gevaarlijke situaties in de buurt, verkeer en real time gegevens over wanneer het volgende verkeerslicht op groen springt. Als er al ooit een 9-Reeks komt, zal die zorgvuldig in de markt moeten worden geplaatst om te vermijden dat hij de modellijn van Rolls-Royce (een dochter van BMW) gaat kannibaliseren.


Deel deze pagina met uw vrienden


Commentaren
 
Onze goede adressen


Meest gelezen BMW

Nieuw:
BMW Zagato Coupé

Nieuw:
BMW i3 en i8

Telex:
VAB-Gezinswagens van het Jaar

Nieuw:
BMW M5 '30 Jahre'

Vergelijkende test:
Audia A8 4.2 Quattro/BMW 545i/Mercedes E500

Gedetailleerde webtest:
BMW 520d

Gedetailleerde webtest:
BMW 1 M Coupé

Eerste webtest:
BMW X5

Gedetailleerde webtest:
BMW 316d
Tag Cloud

challenger stig lakkleur martini gsr maserati veilig chinees transport c63 amg 650 citroên saskia de braw mercedes-benz classe sl zelfopblazend aston martin db9 nhtsa hout driecilinder gt 86

Gratis auto zoekertje

Verkoopt u uw auto? Plaats gratis een zoekertje op AutoGids
Auto verkopen


Nieuwe abonnementsacties!


Alle gedetailleerde tests!


www.moniteurautomobile.be
  • fait partie du groupe Produpress
  • Editeur depuis 1950
Groupe Produpress : Pôle Auto : Pôle Immo : Régie publicitaire :