Zoeken

Chevrolet Camaro 67 Hot Wheels Concept


Prototype

Op de SEMA Show in Las Vegas onthulde Chevrolet een nostalgische conceptcar op basis van de Camaro. De Amerikanen aapten een Hot Wheels schaalmodel na van een Camaro uit 1967.

31-10-2012

Ook over dit onderwerp

Prijzen & opties

Prijzen Chevrolet
Kenmerken Chevrolet

Reviews & test

Tests Chevrolet
Advies van de gebruikers Chevrolet (98)

Annbod & merk

Zoekertjes tweedehands Chevrolet (235)
Alles over Chevrolet
News Chevrolet

Chevrolet brengt in Amerika een speciale reeks met de naam Hot Wheels uit van de Camaro. Die onderscheidt zich door zijn blauwe kleur en rode stripings. In de marge van deze onthulling stelde de constructeur een conceptcar voor die verwijst naar het schaalmodel uit 1968. De stijl is onmiskenbaar die van een Camaro uit 1967, maar dan met een Hot Wheels-sausje eroverheen. De designers gebruikten niet de originele auto als inspiratie, maar het schaalmodel in schaal 1:64, dat het eerste in deze afmetingen was voor Hot Wheels.

Het model onderscheidde zich door een originele motorkap en zijdelingse uitlaatpijpen. Bovendien moest wat aan de lijnen worden gerommeld opdat de overstap op schaal 1:1 zou slagen. Het eindresultaat vertoont zowel de lijnen van de Camaro uit de jaren '60 als die van het speelgoedautootje. In het interieur zijn uiteraard gewoon de stoelen van de Camaro 2012 gebruikt en onder de motorkap ligt de bekende, 436 pk sterke V8 die is gekoppeld aan een automaat.


Deel deze pagina met uw vrienden


Commentaren
 
Onze goede adressen


Meest gelezen Chevrolet

Gedetailleerde webtest:
Chevrolet Camaro

Telex:
Gezinswagens van het jaar 2012

Eerste webtest:
Chevrolet Trax

Gedetailleerde webtest:
Chevrolet Volt
Tag Cloud

rond de wereld viercilinder rusland nissan nv200 boxer db9 f 125 merk phantom overdrive cooper d cadillac ats veyron skoda rapid spaceback pajero goodwood condroz bmw alpina pinto q

Gratis auto zoekertje

Verkoopt u uw auto? Plaats gratis een zoekertje op AutoGids
Auto verkopen


Youngtimers Rally


Nieuwe abonnementsacties!


www.moniteurautomobile.be
  • fait partie du groupe Produpress
  • Editeur depuis 1950
Groupe Produpress : Pôle Auto : Pôle Immo : Régie publicitaire :