Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

prototype / Chevrolet Camaro 67 Hot Wheels Concept

Op de SEMA Show in Las Vegas onthulde Chevrolet een nostalgische conceptcar op basis van de Camaro. De Amerikanen aapten een Hot Wheels schaalmodel na van een Camaro uit 1967.

Chevrolet brengt in Amerika een speciale reeks met de naam Hot Wheels uit van de Camaro. Die onderscheidt zich door zijn blauwe kleur en rode stripings. In de marge van deze onthulling stelde de constructeur een conceptcar voor die verwijst naar het schaalmodel uit 1968. De stijl is onmiskenbaar die van een Camaro uit 1967, maar dan met een Hot Wheels-sausje eroverheen. De designers gebruikten niet de originele auto als inspiratie, maar het schaalmodel in schaal 1:64, dat het eerste in deze afmetingen was voor Hot Wheels.

Het model onderscheidde zich door een originele motorkap en zijdelingse uitlaatpijpen. Bovendien moest wat aan de lijnen worden gerommeld opdat de overstap op schaal 1:1 zou slagen. Het eindresultaat vertoont zowel de lijnen van de Camaro uit de jaren '60 als die van het speelgoedautootje. In het interieur zijn uiteraard gewoon de stoelen van de Camaro 2012 gebruikt en onder de motorkap ligt de bekende, 436 pk sterke V8 die is gekoppeld aan een automaat.

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten