Zoeken

Ford C-Max Solar Energi Concept


Prototype

Op de elektronicabeurs in Las Vegas stelt Ford een plug-inhybride C-Max voor die door middel van zonnepanelen ook kan worden opgeladen met zonne-energie.

03-01-2014

Ook over dit onderwerp

Prijzen & opties

Prijzen Ford C-Max
Kenmerken Ford C-Max

Reviews & tests

Advies van de gebruikers Ford C-Max (77)

Aanbod & merk

Zoekertjes tweedehands Ford C-Max (31)
Alles over Ford C-Max
Alles over Ford

De Ford C-Max Solar Energi Concept die zal worden onthuld op de Consumer Electronics Show in Las Vegas (van 6 tot 10 januari), onderscheidt zich door de zonnepanelen op zijn dak. Daarmee profiteert de plug-inhybride eenvolumer van zonne-energie om zijn batterijen op te laden. De gekozen panelen maken gebruik van een speciale techniek, met behulp van een fresnellens, om de zonnestralen te concentreren op de fotovoltaïsche cellen. Bovendien volgt het systeem de zon om de lens te richten. Jammer genoeg volstaat de zonne-energie echter niet om de auto continu elektrisch te doen rijden.

Wanneer de Ford C-Max Solar Energi Concept een hele dag in de zon heeft gestaan, slaat hij dankzij zijn zonnepanelen eenzelfde hoeveelheid energie op als bij een oplaadbeurt van vier uur aan het stopcontact. Indien nodig kan de batterij echter ook gewoon zo worden opgeladen. Het rijbereik in volledig elektrische modus bedraagt 34 kilometer, waarna de verbrandingsmotor het overneemt. Ford schat echter dat een gemiddeld gebruiker voor 75 procent van zijn elektriciteitsbehoefte de zon zou kunnen benutten om aldus, naast zijn brandstofkosten ook zijn elektriciteitskost terug te dringen.


Deel deze pagina met uw vrienden


Commentaren
 
Onze goede adressen

Tag Cloud

importeren xc60 visitekaartje volvo v40 cross country abarth wawnina tomtom nürburgring dsg korando alfa uniek ruit seoul overdrive vauxhall mondial de l'automobile minagi citroën c4-aircross ix20

Gratis auto zoekertje

Verkoopt u uw auto? Plaats gratis een zoekertje op AutoGids
Auto verkopen


Weekend wellness & luxe


Youngtimers Rally


Nieuwe abonnementsacties!


Alle gedetailleerde tests!


www.autogids.be
  • Onderdeel Produpress-groep
  • Uitgever sinds 1950
Produpress-groep : Afdeling Auto : Afdeling Immo : Reclameregie :