Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

prototype / Kia Cub

Geschreven door Olivier Duquesne op 29-03-2013

In Seoel heeft Kia een prototype van een sportieve hatchback onthuld. Deze vierzitter van minder dan 4 meter is uitgerust met achteraan scharnierende achterdeuren. Onder de motorkap ligt een 1.6 GDi van 204 pk.

De Kia Cub is een prototype van een kleine hatchback van net geen 4 meter, die niet gespeend is van coupétrekjes. De achteraan scharnierende achterdeuren hebben geen deurklinken, maar gaan open met een simpele druk op de deur. Dit prototype, dat op het salon van Seoel voorgesteld werd, wordt aangedreven door een nieuwe versie van de 1.6 GDi-benzinemotor. Dit motorblok levert 204 pk en ontwikkelt 265 Nm. Kia belooft een spurt van 0 tot 100 km/h in 7,7 seconden en een topsnelheid van 230 km/h.

De Cub pronkt aan de buitenkant met de jongste stilistische evoluties van het merk, vermengd met typische conceptcarelementen, zoals de kleine, gestroomlijnde buitenspiegeltjes. Binnenin wordt gebruikgemaakt van een camera, waardoor de bestuurder de uitrusting kan bedienen aan de hand van bewegingsherkenning. Ten slotte kan het stuur het bioritme van de bestuurder analyseren en zo vermoeidheid en onpasselijkheid detecteren.

Web Editor - Specialist Advice

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten