Zoeken

Peugeot 2008 Hybrid Air


Prototype

In Genève stelt Peugeot de 2008 Hybrid Air voor, een hybride auto die een benzinemotor koppelt aan een hydraulische aandrijving die met perslucht werkt. Het doel is een normverbruik van slechts 2 l/100 km.

18-02-2013

Ook over dit onderwerp

Prijzen & opties

Prijzen Peugeot
Kenmerken Peugeot

Reviews & tests

Tests Peugeot
Advies van de gebruikers Peugeot (899)

Aanbod & merk

Zoekertjes tweedehands Peugeot (2576)
Alles over Peugeot
News Peugeot

PSA Peugeot Citroën kondigde eerder al aan dat het werkte aan een hybride oplossing met een motor die via perslucht energie opslaat. Nu installeert Peugeot deze technologie in een 2008 voor een conceptcar die begin maart in Genève wordt onthuld. De 2008 Hybrid Air wordt aangedreven door een 1.2-benzinedriecilinder met 82 pk en een hydraulische groep met een pomp en een motor. Die zitten onder de motorkap, ter hoogte van de overbrenging met epicycloïdaal tandwielstelsel. In de middentunnel zit een reservoir waarin perslucht wordt opgeslagen. Een tweede vat op lagere druk doet dienst als expansievat.

De Peugeot 2008 Hybrid Air kan in de stad uitstootvrij rijden, door puur op gecomprimeerde lucht te bewegen. Op buitenwegen en bij het optrekken kan de verbrandingsmotor komen ondersteunen of de auto alleen aandrijven. Bij het vertragen gebruikt de auto niet altijd de remblokjes, maar wordt de bewegingsenergie gebruikt om lucht samen te persen in het drukvat in de middentunnel. Indien nodig kan de benzinemotor ook via de hydraulische pomp lucht samenpersen.

Deze innovatieve techniek met persluchtaandrijving wordt ontwikkeld in samenwerking met Bosch en verkeert nog in een experimentele fase. Toch hopen de Fransen het systeem al in 2016 in productie te kunnen nemen. Het doel is om tegen dan een normverbruik van 2 l/100 km te kunnen realiseren op de Eurocyclus. Voorlopig komt de 2008 Hybrid Air nog uit op 2,9 l/100 km, wat een CO2-uitstoot van 69 g/km oplevert.


Deel deze pagina met uw vrienden


Commentaren
 
Onze goede adressen


Meest gelezen Peugeot

Telex:
VAB-Gezinswagens van het Jaar

Telex:
Les Grands Prix du Festival automobile

Prototype:
Peugeot Onyx

Gedetailleerde webtest:
Peugeot 308 1.6 HDi 92

Eerste webtest:
Peugeot 308

Gedetailleerde wegtest:
Peugeot 5008 2.0 HDi

Gedetailleerde webtest:
Peugeot 2008 1.6 e-HDi 92

Vergelijkende test:
Dieselmiddenklassers

Gedetailleerde webtest:
Peugeot 3008

Korte test:
Peugeot 5008 1.6 HDi
Tag Cloud

lader nissan gt-r dekra red bull optima jazz marc duez 530 moskou revolucion jongeren oxobike paleis 11 807 z axa make it your race mooiste auto led louizalaan

Gratis auto zoekertje

Verkoopt u uw auto? Plaats gratis een zoekertje op AutoGids
Auto verkopen


World Series by Renault


Nieuwe abonnementsacties!

Babyliss For Men Nikko Panama Sparco Casquette Sparco 6 mois karting


Alle gedetailleerde tests!


www.autogids.be
  • Onderdeel Produpress-groep
  • Uitgever sinds 1950
Produpress-groep : Afdeling Auto : Afdeling Immo : Reclameregie :