Zoeken

Peugeot 208 Hybrid FE


Prototype

In Frankfurt stelt Peugeot de conceptcar 208 Hybrid FE voor met geoptimaliseerde stroomlijn. Die koppelt een driecilinder benzinemotor aan een elektrische motor. De hybride gebruikt speciale smeermiddelen.

26-08-2013

Ook over dit onderwerp

Prijzen & opties

Prijzen Peugeot 208
Kenmerken Peugeot 208

Reviews & tests

Advies van de gebruikers Peugeot 208 (4)

Aanbod & merk

Zoekertjes tweedehands Peugeot 208 (331)
Alles over Peugeot 208
Alles over Peugeot

De Peugeot 208 Hybrid FE moet zuinig zijn en daar toch prestaties aan koppelen die dicht aanleunen bij die van de 208 GTi. Met dat doel voor ogen besteedden de ingenieurs vooral aandacht aan de stroomlijn, met een Cx-waarde van 0,25. Dat mooie resultaat is te danken aan een vlakke bodemplaat, een diffusor achteraan, 4 centimeter kleinere spoorbreedte achteraan, ontbrekende achteruitkijkspiegels en banden met lage rolsweerstand. Ook de materiaalkeuze werd opnieuw bekeken met het oog op een zo laag mogelijk gewicht. Door het gebruik van compostietmaterialen kon 200 kilogram bespaard worden.

De aandrijving wordt verzorgd door een 1,2 liter grote driecilinder benzinemotor van 68 pk gecombineerd met een elektrische motor van 30 kW (41 pk) die zijn energie krijgt uit een lithium-ionbatterij. Het motorblok werd onder handen genomen om de wrijving te verminderen en de koeling te optimaliseren. Dat werd mogelijk gemaakt dankzij de kleine massa van de motor en een meer dan vier keer kleinere waterstroom. De gerobotiseerde versnellingsbak gebruikt voor zijn smering ook een minimum aan smeermiddel. Daarenboven ontwikkelde Total speciaal voor de conceptcar een olie en vetten met efficiëntere prestaties. Peugeot belooft een gemengd normverbruik van 2,9 l/100 km.


Deel deze pagina met uw vrienden


Commentaren
 
Onze goede adressen

Tag Cloud

paleis 11 jensen pwc takeri slachtoffers clubsport bmw 4-reeks coupé punch c4 l volkwagen sls amg a4 allroad faillissement track day benoit xvi vorst verde 911 sl-klasse 807

Gratis auto zoekertje

Verkoopt u uw auto? Plaats gratis een zoekertje op AutoGids
Auto verkopen


Nieuwe abonnementsacties!

Babyliss For Men Nikko Kit TOP GEAR Casquette Sparco 6 mois Panama


www.autogids.be
  • Onderdeel Produpress-groep
  • Uitgever sinds 1950
Produpress-groep : Afdeling Auto : Afdeling Immo : Reclameregie :