Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

prototype / Scion Hako Coupé Concept

Geschreven door Olivier Duquesne op 20-03-2008

Scion, het "jonge" merk van de Toyota-groep dat bij ons niet wordt verdeeld, stelde in New York een opvallende auto voor.

Volgens het persbericht, dat bulkt van de marketingtaal, "vertaalt dit prototype de globale dynamische kijk van de hedendaagse jeugd". De constructeur stelt de Hako Coupé voor als een "sportieve doos". Voor het design bestudeerde de designafdeling van Tokio de jongste trends bij de Amerikaanse en Japanse jeugd omdat deze twee culturen elkaar volgens Scion wederzijds beïnvloeden. De auto trekt de aandacht met zijn levendige kleur, zijn rechthoekig radiatorrooster en zijn welvingen. We kunnen deze Scion zien als een kruising tussen een Amerikaanse hot-rod en de xB van de constructeur (een technische neef van de Daihatsu Materia).

Deze conceptversie is vooral door zijn gewaagde design de omweg waard. Zo zijn er de led-lichten voor- en achteraan, de verticale voorruit, het ?afgehakte? dak en de achttienduimvelgen. Binnenin zien we een mix van zwart en oranje met metalen accenten. Volgens Scion zijn de stoelen gemakkelijk te reinigen dankzij de bekleding in urethaan en rubber. De middenconsole scheidt de twee voorstoelen van elkaar (een oranje exemplaar voor de bestuurder en een zwart voor de passagier) en is voldoende ruim om er verschillende spullen in op te bergen. Er is trouwens meer dan genoeg opbergruimte. De auto is bedoeld voor jongeren en de ontwerpers hebben zich voor het dashboard, de versnellingspook en het stuurwiel van deze vierzitter door videospelletjes laten inspireren. Het multimediasysteem beschikt overigens over twee schermen want je kan er via een Bluetooth-verbinding muziek, video's en foto's op downloaden.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten