Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

prototype / Volkswagen New Midsize Coupé

Geschreven door Olivier Duquesne op 20-04-2014

In Peking heeft Volkswagen de conceptcar New Midsize Coupé onthuld. Dat is een vierdeursberline van 4.597 millimeter. Hij is breder dan de Passat en de Jetta, maar wel korter. Zijn motor levert 220 pk.

Volkswagen onthulde op het salon van Peking de New Midsize Coupé. De conceptcar is een vierdeurs die in het huidige gamma als een soort Jetta CC zou kunnen functioneren. Met zijn 4.597 millimeter is hij korter dan een Jetta, maar met 1.838 millimeter is hij wel breder dan die laatste en zelfs dan een Passat. Hij is ook vrij laag, met een dakhoogte van 1.422 millimeter. De NMC is een vijfzitter met een koffer van 500 liter.

Het prototype is ontwikkeld op de MQB-architectuur (van de Golf). Hij heeft een radiatorrooster met drie lamellen en led-lichten voor- en achteraan. Opvallende uiterlijke kenmerken zijn de twintigduimvelgen met banden in de maat 245/40 en de opvallende lakkleur 'Dragon Red'. Onder de motorkap hebben de ingenieurs een turboviercilinder (TSI) geïnstalleerd met 220 pk, die is gekoppeld aan een DSG-7-versnellingsbak. Daarmee sprint hij van 0 naar 100 km/h in 6,4 seconden. Op de Euronormcyclus zou de NMC 6,4 l/100 km verstoken.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten