Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Ecologie / 2.152 kilometer op één tank met een Peugeot 208

Geschreven door Olivier Duquesne op 05-05-2015

Peugeot liet een 208 1.6 BlueHDi 38 uur lang rondjes draaien op zijn testparcours in Belchamp. De veelzijdige stadsauto verstookte daarbij slechts 2,0 l/100 km.

Op Peugeots testcircuit in het Franse Belchamp reed een Peugeot 208 1.6 BlueHDi 100 met manuele versnellingsbak 38 uur quasi onafgebroken rond op één tankinhoud. In stints van drie tot vier uur legde de berline 2.152 kilometer af met de 43 liter diesel die in zijn tank passen. Dat levert hem een verbruiksgemiddelde op van 2,0 l/100 km, wat een liter beter is dan het normverbruik van 3,0 l/100 km.

Een en ander is natuurlijk te danken aan geoptimaliseerde omstandigheden. Zo reed de auto op een gesloten parcours zonder ander verkeer, zaten aan het stuur enkel gespecialiseerde ecorijders die zo weinig mogelijk schakelden en haalde de auto een gemiddelde snelheid van slechts 56 km/h. Bovendien wachtte Peugeot op ideale weersomstandigheden (droog en koel). In 2011 zette een Skoda Fabia al een verbruik neer van 2,2 l/100 km over een lange afstand, maar die reed gewoon op de openbare weg, door weer en wind en in allerlei verkeersomstandigheden.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten