Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Evenementen / Audi A3 is World Car of the Year

Geschreven door Olivier Duquesne op 18-04-2014

De Audi A3 is verkozen tot World Car of the Year 2014. De Duitse middenklasser liet de BMW 4-Reeks en Mazda 3 achter zich. In de subcategorieën gingen prijzen naar BMW, Mercedes en Porsche.

Na de Volkswagen Golf vorig jaar ging de titel van de Wereldauto van het Jaar 2014 naar de Audi A3. De jury van 69 journalisten uit 22 landen in de hele wereld (waaronder één Belg) viel voor de middenklasser uit Ingolstadt om de kwaliteit van zijn interieurafwerking, die in de buurt komt van die van een luxeberline, om zijn erg brede gamma, om zijn moderne motoren en, vooral, om de vooruitgang die werd geboekt qua chassis, dat de stugge en onaangename ophanging van zijn voorgangers grotendeels doet vergeten. De twee andere WCOTY-finalisten waren de BMW 4-Reeks en de Mazda 3. We herinneren er nog even aan dat een model tussen 1 januari 2013 en 31 mei 2014 in minstens twee continenten verkrijgbaar moet zijn geweest om te kunnen deelnemen.

Tijdens de prijsuitreiking op het autosalon van New York werden ook prijzen toegekend aan andere modellen. Zo is de Mercedes S-Klasse de winnaar van de nieuwe categorie “Wereldluxeauto van het jaar”, voor de Bentley Flying Spur en de Range Rover Sport. De designprijs 2014 ging naar de BMW i3, die de Mazda 3 en de Mercedes C-Klasse voor bleef. De titel “World Performance Car of the Year” ging naar de Porsche 911 GT3, die de Corvette C7 Stingray en de Ferrari 458 Speciale achter zich liet. En ten slotte had de BMW i3 recht op een tweede titel, namelijk die van de Groene Wereldauto van het Jaar. Hij werd verkozen uit 14 modellen die werden geselecteerd door vijf experts uit de hele wereld en die daarna zijn voorgelegd aan de 69 juryleden van de organisatie. De tweede en derde plaats gingen naar de Audi A3 G-Tron en de Volkswagen XL1.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten