Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Autosalon Parijs / Autosalon van Parijs 2014

Geschreven door Olivier Duquesne op 30-09-2014

Ook jaargang 2014 van de 'Mondial de l'automobile' is een niet te missen afspraak op de agenda. Dit jaar opent het salon zijn deuren voor het publiek van 4 tot 19 oktober.

Het tweejaarlijkse salon van Parijs is een van die niet te missen internationale autosalons. Het is zelfs officieel het meest bezochte salon ter wereld. In 2012 zakten namelijk 1.231.416 mensen af naar de Franse hoofdstad om zich aan de nieuwste automodellen te vergapen van meer dan 250 constructeurs van auto's en accessoires uit 18 landen. Dit jaar is Aston Martin terug van de partij na een paar afwezigheden en Tesla is er ook bij. Op een oppervlakte van 96.000 vierkante meter ontdekken we meer dan 100 premières.

Daarnaast opent de organisatie traditiegetrouw een tentoonstelling in Paleis 8. Dit jaar is die gewijd aan “De Automobiel en de Mode”. Meer dan 150 auto's die bij het thema aansluiten worden er tentoon gesteld, met onder meer de Citroën 2CV Hermès uit 2008, de Delahaye 135 MS Figoni-Faslaschi uit 1936, de Matra Bagheera Coupé Courrèges uit 1975, de Mini van Paul Smith uit 1998, de Nissan Micra CC Lolita Lempicka uit 2006, de Peugeot 404 Cabriolet Pininfarina uit 1968, de Range Rover Vogue uit 1981, de Renault Initiale Concept Bagages Vuitton uit 1995 en nog heel wat andere modellen...

Het salon opent zijn deuren voor het grote publiek van zaterdag 4 tot zondag 19 oktober, van 10 uur tot 20 uur. Op donderdag en vrijdag is er een nocturne, waarbij de deuren open blijven tot 22 uur. Volwassenen betalen 14 euro aan de ingang, tieners van 10 tot 18 jaar 8 euro en kinderen jonger dan 10 mogen gratis binnen. Het tentoonstellingspark bevindt zich ten zuiden van Parijs, aan de ringweg Périphérique, nabij de Porte de Versailles. Uiteraard zijn er diverse manier om ter plaatse te geraken: het vliegtuig, de trein, TGV, Thalys, RER, auto, motorfiets, tram, metro, bus en zelfs huurfietsen, alles is mogelijk. Het best ga je zelf kijken op deze specifieke pagina op de officiële website van het salon.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten