Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Juridisch / Bedrijfswagens: overtreders binnenkort bekend

Geschreven door David Leclercq op 07-07-2015

Minister van Mobiliteit Jacqueline Galant (MR) start een pilootproject om de identiteit van de bestuurder van een bedrijfswagen onmiddellijk te kennen als die wordt geflitst.

Vanaf 16 september zullen bestuurders van een bedrijfswagen die worden geflitst niet langer aan hun boete kunnen ontsnappen. Dat meldt Minister van Mobiliteit Jacqueline Galant (MR), die vindt dat teveel bedrijfswagenrijders aan de greep van justitie ontsnappen. Met dit pilootproject wil zij vanaf het begin van het schooljaar aan de instanties de mogelijkheid geven om hun proces-verbaal rechtstreeks naar de betroffen bestuurder te zenden, terwijl boetes vandaag nog naar de leasingfirma of de baas worden gestuurd.

Vreemd

In België wordt bijna een kwart van de snelheidsovertredingen begaan met bedrijfswagens terwijl die slechts 15 procent van het wagenpark vertegenwoordigen. Natuurlijk komt dat gedeeltelijk omdat bestuurders van bedrijfswagens doorgaans meer kilometers afleggen, maar velen denken ook dat ze sneller kunnen rijden omdat boetes aan hun baas of aan het leasingbedrijf worden gericht, zo meent de minister. Al lijkt het ons sterk dat die laatste partijen deze boetes betalen zonder ze naar de werknemer door te schuiven. Daarom worden de bestuurders die de overtreding begaan wel degelijk gestraft, of toch in elk geval in de overgrote meerderheid van de gevallen en zullen de paar uitzonderingen waar de minister naar verwijst zeer zeldzaam zijn.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten