Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse World Record Car

Geschreven door Olivier Duquesne op 11-04-2013

De Bugatti heeft zijn titel van snelste auto ter wereld verloren als gevolg van een homologatieprobleem. Daarom neemt de constructeur wraak met de Grand Sport, een roadster die op 408,84 km/h afklokte.

Een Bugatti Veyron Super Sport haalde in 2010 een gemeten topsnelheid van 428,5 km/h. Dat wereldrecord werd destijds opgenomen in het Guinness World Record Book. Maar de specialisten van het recordboekje zijn er ondertussen achter gekomen dat die auto was bevrijd van zijn begrenzer, die in de productieversie is afgesteld op een schamele 415 km/h, terwijl het reglement alle aanpassingen expliciet verbiedt. Ondertussen haalde de Amerikaanse Hennesey Venom GT 427,6 km/h.

Bugatti kon deze vernedering niet zomaar laten passeren, en bedacht dus een antwoord. De Chinese autocoureur Anthony Liu werd ingeschakeld om een nieuwe poging te ondernemen aan het stuur van een Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse met 1.200 pk in volledige standaarduitmonstering. Daarmee haalde hij 408,84 km/h op de Volkswagen-testbaan van Ehra-Lessien onder het goedkeurende oog van enkele functionarissen van de Duitse homologeringsdienst TÜV. Op die manier kan het supersportwagenmerk naar het autosalon van Shanghai trekken met de snelste roadster ter wereld, en misschien zelfs met de auto met de langste naam ter wereld: de Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse Word Record Car.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten