Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Mobiliteit / CarAmigo: autodelen voor particulieren

Geschreven door Olivier Duquesne op 24-11-2014

CarAmigo is een nieuw online platform voor autodelen in België, dat vandaag werd gelanceerd. Hiermee kunnen particulieren voor één of meerdere dagen een auto huren van andere particulieren.

In tegenstelling tot de ons omringende landen bestond er tot op heden nog geen online platform voor particulieren om onderling een auto te (ver)huren. Het 'carsharing'-platform CarAmigo brengt daar nu verandering in. Via deze nieuwe virtuele marktplaats kunt u als particulier gedurende één of meerdere dagen een auto huren van een andere particulier. De eigenaar krijgt een richttarief aangereikt door CarAmigo, maar mag zelf de huurprijs bepalen. In die huurprijs is een omniumverzekering en een pechverhelpingsdienst inbegrepen. De betaling is beveiligd en gebeurt bij de reservatie.

Eigenaars van een auto (van maximaal 200 pk) die weinig gebruikt wordt, kunnen via de website van CarAmigo CarAmigo hun voertuig te huur aanbieden aan andere particulieren en op die manier een deel van de vaste kosten recupereren. De initiatiefnemers van CarAmigo hopen tegen februari 2015 voldoende auto's te kunnen aanbieden om de website open te stellen voor reservatie. Tegen die tijd rekenen ze op een aanbod van 200 tot 300 auto's.

Reserveren gaat als volgt: u schrijft zich in op de website en kiest vervolgens een plaats en datum om te kijken welke auto's in uw buurt beschikbaar zijn voor welke huurprijs. Als u een auto naar uw smaak hebt gevonden, kunt u de wagen online reserveren. Zodra de verhuurder uw aanvraag heeft aanvaard, kunt u een plaats en tijdstip afspreken voor een laatste check-up en de sleuteloverhandiging. Om onaangename verrassingen te voorkomen moet elke huurder achteraf een score van 1 tot 5 toekennen aan de eigenaar, en omgekeerd.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten