Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Industrie en economie / Chryslers toekomst

Geschreven door Olivier Duquesne op 05-11-2009

De Chrysler-groep heeft zijn plannen voor de vijf komende jaren uit de doeken gedaan. De merken Chrysler, Jeep en Dodge zullen ten volle profiteren van de samenwerking met Fiat.

De Chrysler-groep en zijn vijfhoekige logo zitten voortaan in de portefeuille van Fiat-baas Sergio Marchionne. Die laatste wil de Amerikaanse en Italiaanse krachten bundelen. Zo zou Fiats MultiAir-systeem worden toegepast op Chryslers viercilinders en lenen de Amerikanen in ruil hun nieuwe Pentastar-V6 uit. Door de know-how van beide groepen te combineren, zouden ze hun respectieve gamma's moeten kunnen verbeteren en uitbreiden.

De CEO van Chrysler en Fiat wil van de samenwerking tussen beide groepen gebruik gaan maken om te besparen via schaalvergroting en om het dealernetwerk uit te breiden. De Amerikaanse auto's zullen aan Italiaanse productieprocessen worden onderworpen om de kwaliteit te verbeteren. Tegen 2012 zouden we de eerste concrete effecten van de gammavernieuwing moeten gaan zien. De Chrysler-groep hoopt buiten de eigen markten (VS, Canada en Mexico) tot 18 procent van de totale verkoopscijfers van de nieuwe groep te kunnen realiseren.

Volgens het vijfjarenplan moeten de merken Chrysler en Lancia erg nauw gaan samenwerken, vooral om het modellenpalet uit te breiden. Daarnaast krijgt Chrysler een nieuw logo. Bij Jeep moeten de Patriot en de Compass baan ruimen voor één nieuw model. Er komt ook een compactere auto. Maar de Wrangler en de volgende Grand Cherokee blijven de steunpilaren van het merk. Voor de merken Dodge en Ram komt er een scheiding, waarbij Ram wordt gebruikt voor utilitaire voertuigen en Dodge het merk van de sportievere modellen wordt. Een laatste leuk nieuwtje is dat de Viper in 2014 een opvolger krijgt.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten