Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Salons / De Grote Prijzen van het Festival automobile international

Geschreven door Olivier Duquesne op 28-01-2015

De jury van het Parijse Festival automobile international heeft zijn Grote Prijzen uitgereikt. De Mercedes-AMG GT, de Mini Superleggera Vision en het merk DS vallen in de prijzen. Jean Todt kaapt de Gouden Palm weg.

Naast de verkiezing van de Jaguar XE tot Mooiste Auto van het Jaar werden op het Festival automobile International van Parijs (28 januari tot 1 februari) de traditionele Grote Prijzen en een Gouden Palm uitgereikt. De 17 juryleden van deze dertigste editie hebben 13 laureaten gekozen. De Grote Prijs voor mooiste supercar gaat naar de Mercedes-AMG GT. Het werk van het team van de Belg Louis de Fabribeckers, de Mini Superleggera Vision, kreeg de Grote Prijs voor mooiste conceptcar. De Grote Prijs voor het mooiste interieur ging naar de Citroën C4 Cactus. Volvo won de Grote Prijs “Creativ' Experience” voor de veiligheidstechnologieën van de nieuwe XC90 en Renault ging aan de haal met de Grote Prijs voor het milieu met de conceptcar Eolab. Het merk DS won de “Speciale Prijs van de Jury”.

De Gouden Palm ging naar Jean Todt, huidig voorzitter van de FIA en voormalig chef van de Scuderia Ferrari en Peugeot Talbot Sport. Deze titel wordt sinds 1997 uitgereikt aan en charismatisch persoon uit de automobielwereld. Maar er werden nog Grote Prijzen uitgereikt. Die voor de mooiste publiciteit bijvoorbeeld, voor de Peugeot 208 GTi 30th. De mooiste foto is de Kus van het Jaar tussen coureur Lewis Hamilton en zangeres Nicole Scherzinger. Het mooiste boek 2015 is een eerbetoon aan meester-koetswerkbouwer Jacques Saoutchik. Dat werk in drie volumes is van de hand van Peter M. Larsen en Ben Erickson.

De andere trofeeën zetten de volgende namen in de verf: Shiro Nakamura, designhoofd bij Nissan en Infiniti (Grote Prijs Design) en Kazunori Yamauchi, ontwerper van het spel Gran Turismo (Grote Prijs Creativiteit). Benjamin Perot kreeg de Young Designer Award by BMW voor zijn werk op het vlak van interieurvormgeving en Ali Kerkeni kreeg dezelfde award voor zijn koetswerkvormgeving. De jury 2015 werd voorgezeten door architect Jean-Michel Wilmotte. De zestien andere leden zijn grote namen uit de wereld van de mode, het design, de pers, de reclamewereld, de luchtvaart, de horlogesector, de sportwereld en de autosector.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten