Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Eerste Hyundai op waterstof in België

Geschreven door Olivier Duquesne op 07-05-2014

Supermarktketen Colruyt is de eerste Belgische klant die een waterstofauto koopt, een Hyundai ix35 FCEV. Die kan met een volle tank tot 594 kilometer afleggen. Er wordt aan een publiek tankstation gewerkt.

Hyundai gaat een ix35 FCEV aan Colruyt leveren. De Belgische supermarktketen wordt daarmee de eerste klant in ons land die een waterstofauto koopt. De SUV biedt een rijbereik van 500 tot 594 kilometer en stoot daarbij geen CO2 uit, want de aandrijving komt van een elektromotor met 136 pk. De waterstoftank vullen duurt zeven minuten. Om andere potentiële Belgische klanten de kans te geven om op waterstof te rijden, wordt in Zaventem een openbaar tankstation geopend. Dat zal vanaf 2015 operationeel zijn.

Hyundai is de eerste autoconstructeur die op wereldschaal een waterstofauto verkoopt aan particulieren en bedrijven. Andere constructeurs, zoals BMW en Honda, hebben tot nog toe enkel auto's in leasing- of huurformules aangeboden. In sommige Europese landen zijn trouwens al een paar waterstoftanknetwerken uitgebouwd, zoals in Denemarken, Duitsland, Nederland, Noorwegen of het Verenigd Koninkrijk.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten