Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Games en Multimedia / Ethische hackers om geconnecteerde auto's te beschermen

Geschreven door Olivier Duquesne op 23-04-2015

Telecomoperator BT heeft een programma van ethische hacking opgezet om de gaten op te sporen in de beveiliging van geconnecteerde auto's. Het wil zo het gedrag van hackers met slechte bedoelingen begrijpen.

Auto's met een internetverbinding en hun protocollen hebben perfecte en onkraakbare software nodig om het lekken van gegevens of ongevallen als gevolg van hacking te vermijden. Op basis van die vaststelling nam BT (het voormalige British Telecom) een team van experts en onderzoekers aan, met daarbij onder meer 'ethische hackers'. Die gaan dezelfde methodes gebruiken als echte hackers om de bescherming van de vitale elementen van een auto na te gaan, maar ook om te zien of de persoonlijke gegevens van de bestuurder niet kunnen worden gestolen om ze (commercieel) te misbruiken.

Dit programma “BT Assure Ethical Hacking for Vehicles” maakt het mogelijk om de veiligheid na te gaan door het geheel van met het internet verbonden systemen van auto's te testen en na te gaan. Het gaat dan om zowel de interfaces die toegankelijk zijn van in het interieur (usb-poorten, dvd-speler enzovoort) als die met een externe verbinding. Op basis van de resultaten van het onderzoek gaat het team van BT aanbevelingen formuleren omtrent de eventuele zwakke punten die zijn opgespoord. Het doel is om adviezen te geven aan autoconstructeurs, verzekeringsbedrijven en andere spelers in de industrie om de fouten te corrigeren en zo veilige auto's te garanderen.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten